Kim Mestdagh grijpt naast Italiaanse titel

© (Foto VDB)
© (Foto VDB)
Redactie KW

Vandaag stonden Basket Schio en Venetië, leider na de reguliere competitie, tegen over elkaar in de vijfde en laatste wedstrijd voor de Italiaanse titel.

Kim Mestdagh had met een schitterende driepunter in de slotseconden van de vierde wedstrijd nog de beslissende belle van vandaag afgedwongen, maar daarin moest Schio zijn meerdere erkennen in Venetië (72-58).

In de beslissende vijfde wedstrijd opende Mestdagh meteen met een driepunter. Tot 7-9 bleef Schio aan de leiding, maar Venetië counterde naar 16-9 om het eerste kwart bij 18-15 af te sluiten.

Schio kreeg het moeilijk om te scoren. Halfweg het tweede quarter stond het 27-19 in het voordeel van Venetië. Met een driepunter op slag van rust maakte Venetië er 38-23 van.

Ondanks vijf punten van Kim Mestdagh moest Schio blijven achtervolgen in het derde kwart. Venetië hield eenvoudig de controle door vlot te blijven scoren (47-30). Het derde kwart eindigde bij een 56-39-stand.

Ook het vierde kwart bracht geen beterschap voor Schio. Halfweg het slotquarter stond het 66-48.

Mestdagh werd topschutter bij Schio met 16 punten, 5 rebounds en 4 assists.

Eerder dit jaar pakte Schio wel de Italiaanse beker. In de voorbije negen jaar behaalde Schio maar liefst zeven keer de titel. Schio won ook de twee voorbije kampioenschappen. (BV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten