Keanu Bollenberg en KBBC De Panne tegen Desselgem op zoek naar derde zege: “Zo dicht mogelijk bij top vijf eindigen in seizoen met ups en downs”

Keanu Bollenberg. (foto BV)
Bjorn Vandenabeele

KBBC De Panne won afgelopen weekend met 71-53 van ACJ Basket Brugge. Keanu Bollenberg en co hopen dat komend weekend tegen Desselgem nog eens fijntjes over te doen. De moeilijke competitiestart heeft het seizoen echter al voor een groot deel gehypothekeerd.

De overwinning deed duidelijk deugd voor KBBC De Panne. “Ik ben blij dat de moeilijke start doorbroken is en we een mooie overwinning hebben behaald”, zegt Keanu Bollenberg. “Het was een wedstrijd om trots op te zijn en we hebben eindelijk laten zien dat we niet enkel veel individueel talent hebben, maar ook als ploeg sterk kunnen samenspelen. Coach Arne Devlieger kon er vorig weekend helaas niet bij zijn én zonder onze topscorer die geblesseerd is, hebben we het goed opgevangen met teamspel en communicatie, zowel in offense als defense.”

De competitiestart liep niet zo vlot. “We hebben de pech gehad om alle titelfavorieten in onze eerste vijf wedstrijden tegen te komen en daar waren we duidelijk nog niet klaar voor. Ik ben ervan overtuigd dat we nu sterker staan als ploeg en nog veel mooie resultaten kunnen boeken, al zijn er al wat ambities moeten ingetoomd worden.”

“Wetende dat we een ploeg vol jong geweld met zeer veel individueel talent zijn, waren mijn ambities voor de aanvang van het seizoen de top drie of top vijf te spelen. Helaas door een moeilijke start zal dit lastig worden. Toch ben ik overtuigd dat een positie dicht bij de top vijf zeker niet te hoog gegrepen is.”

De volgende tegenstander is Desselgem. “Dit wordt een belangrijke match om het momentum op te bouwen en is zeker haalbaar als we spelen zoals afgelopen weekend. Persoonlijk is het voorlopig een seizoen met ups en downs. Ik probeer telkens mijn verantwoordelijkheid als pointguard op te nemen en de ploeg te leiden aan beide kanten van het veld en zo mijn aandeel aan de ploeg te bezorgen.”

Zaterdag 20 november om 20 uur: KBBC De Panne One – Basket Desselgem Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.