KBGO Four gelooft in promotie: “De titel verspelen zou zuur zijn”

Tiemen Devinck.

Leider KBGO Four ging in derde provinciale met 67-75 onderuit in de topper tegen Basket Waregem Three. Tiemen Devinck blijft geloven in de titel en de promotie naar tweede provinciale.

Met een zege tegen Waregem hadden de kustjongens een belangrijke stap kunnen zetten richting titel en promotie, maar dat draaide eventjes anders uit. “Waregem is een goeie ploeg”, vertelt Tiemen Devinck. “Landelijke jeugd met een paar atletische big guys. Het ging continu gelijk op, maar we misten te veel vrijworpen en inleggers. Daarnaast keken we ook aan tegen domme turnovers en onnodige fouten wanneer we al in de penalty zaten. We stonden op één minuut van het einde op drie punten, maar Waregem maakte het af met een reeks vrijworpen.”

Toch is het verhaal nog niet geschreven. KBGO Four blijft aan de leiding en heeft alles in eigen handen. “De titel is zeker nog binnen handbereik. We zijn er ons van bewust dat we nu elke match moeten winnen. We bekijken match per match en hopen dat Waregem nog iets laat liggen tegen Izegem of Wevelgem. Hopelijk is de nederlaag ook een wake-upcall, want de titel verspelen zou nu echt wel heel zuur zijn.”

Volgend seizoen dus hopelijk tweede provinciale voor de Four, al is er nog geen duidelijkheid vanuit het bestuur over een mogelijke promotie. “Het is de bedoeling om met de groep samen te blijven. We hebben er een doel van gemaakt om samen te promoveren naar tweede provinciale. Als we de promotie niet halen, moet er vanuit de club misschien wel gekeken worden of er spelers van de Four kunnen doorschuiven naar de Three in eerste provinciale.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.