KB Oostende Bredene speelt derby tegen KBGO: “Misschien pakken we wel uit met onze eerste stunt”

KBOB telt momenteel drie zeges uit acht wedstrijden. (foto bv)
Redactie KW

De herenploeg van KBOB staat twee weken na elkaar tegenover de leiders van derde provinciale. Vorige week werd nipt verloren van Oedelem. Dit weekend is KBGO Finexa Basket@Sea Four de tegenstander. Tjorben Bernaert hoopt op een nieuwe sterke prestatie.

KBOB speelde een sterke partij tegen leider Oedelem, maar verloor nipt 59-68. “Tot het einde van het derde quarter liep het heel goed, we stonden zelfs enkele punten voor”, vertelt Tjorben Bernaert. “Mocht de match maar 38 minuten geduurd hebben, dan speelden we nog mee voor de zege. Drie opeenvolgende driepunters deden ons echter dood. De eerste stunt van het seizoen zat er zeker in.”

KBOB telt momenteel drie zeges uit acht wedstrijden. “We zijn daar tevreden mee. De wedstrijden die we moesten winnen, hebben we gewonnen. Een jammere zaak was het forfait van enkele weken geleden tegen Waregem, door een gebrek aan spelers. Hierdoor verloren we punten die ons misschien een plaatsje hoger in de rangschikking konden brengen.”

Stunt

De volgende match is de derby tegen KBGO, momenteel ook nog ongeslagen na zeven wedstrijden. “Een zeer jonge en gedreven ploeg. Als we de lijn kunnen doortrekken van vorig weekend kunnen we misschien wel hier voor onze eerste stunt zorgen, door een goede defense en met een volledige kern zijn er wel mogelijkheden.”

Voor Bernaert was het wat aanpassen, omdat hij op een andere positie uitgespeeld wordt. “Ik ben best wel tevreden. Het is mijn eerste seizoen dat ik op de guard speel. Hierdoor was het in het begin wel wat aanpassen, maar dit lukt steeds beter en beter. Door mijn job bij de politie kan ik er ook niet altijd bijzijn, maar elke keer opnieuw geef ik mij volledig.”

Bernaert hoopt dat KBOB zich kan ontpoppen tot een goede middenmoter. “Ik denk dat we vooral de wedstrijden moeten blijven winnen die moeten winnen. Met hier en daar een stuntje erbij zou het heel mooi zijn. Natuurlijk dienen we hiervoor gevrijwaard te blijven van blessures. Met de aanvulling die we krijgen van onze U21 moet dit zeker lukken.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.