Johan Noppe wordt weer hoofdcoach bij Iebac Ieper

Johan Noppe wordt volgend seizoen coach bij Iebac. © EF
Anton Peene Reporter

VK Iebac Ieper One moest op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Francis Montefesta aangaf na het seizoen de fakkel door te geven. Het bestuur zocht en vond een opvolger in de ervaren basketcoach Johan Noppe.

“Ik ben momenteel coach van de de U16 van VK Iebac Ieper”, vertelt Johan Noppe (63). “Met deze ploeg wil ik volgend jaar naar de U18 overstappen. Ik werd onlangs gepolst door voorzitter Bernard Bode. Hij vroeg of ik interesse zou hebben om er de A-ploeg bij te nemen volgend seizoen. Hij overviel me in eerste instantie een beetje met deze vraag. Je kan niets verkeerds doen met even rond de tafel te zitten. Ze legden me het project uit en na een tweede gesprek besloot ik dan om ja te zeggen. Ik had ook meteen de steun van mijn vriendin. Het zal de bedoeling zijn om de trainingen van de U18 en de A-ploeg op dezelfde dagen te plannen.”

Johans zoon Dries speelt bij de A-ploeg en zo zag hij ze al vaak aan het werk. “Ik probeer de meeste thuismatchen mee te pikken. Een definitieve selectie voor volgend seizoen is er nog niet, dat zullen we in maart en april bespreken. Ik kan wel al verklappen dat Dries aan boord blijft. Het is wel fijn dat we volgend seizoen zullen samenwerken.”

De A-ploeg mikte op top vijf, maar staat op de achtste plaats. Voor het bekerweekend verloor het bij Desselgem (53-38). Nu volgen er nog elf competitiematchen. Zaterdag komt leider Avanti Brugge Two naar de sporthal in de Crescendostraat. In Brugge werd nipt verloren met 74-72. “Enkele weken geleden klopten ze met Tielt nog een andere topper. Hopelijk kunnen ze zaterdag opnieuw voor een stunt zorgen.”

Rijkgevulde carrière

Voor Johan Noppe is het een nieuwe stap in een tot nu toe al rijkgevulde trainerscarrière. “Na mijn spelerscarrière, die ik op mijn 34ste eindigde, was ik trainer bij Middelkerke, Poperinge, Melco Ieper, Gullegem, Olbak, opnieuw Melco en Wevelgem. Wevelgem was mijn laatste seniorploeg, terwijl ik de jeugd steeds bleef verder doen”, aldus Johan, die in Ieper woont en verkoper is van tuinhuizen bij Decadt in Proven.

Zaterdag 17 februari om 20.15 uur: VK Iebac Ieper One – Avanti Brugge Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier