Jan Guns (BM Waregem) heeft vertrouwen in play-offs

In Top Division Men 1 starten vrijdagavond de play-offs. Met Bent Merkschoenen Waregem en Melco Ieper staan de derde en de zesde tegenover elkaar. Meteen een West-Vlaamse derby dus om de eindstrijd mee te openen.

© HDV

Ondanks het verlies tegen Oxaco Boechout vorig weekend met 73-80, blaakt Waregem van het zelfvertrouwen. “We hebben een heel goeie periode achter de rug. En na een iets mindere wedstrijd hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken”, vertelt assistent-coach Jan Guns. “Het was natuurlijk leuk geweest om deze eindstrijd met een overwinning in te duiken en met een extra boost van start te gaan. Maar we botsten tegen voor mij wel de compleetste ploeg. Wij waren degelijk maar niet top. We waren net niet goed genoeg. Ze zijn dan ook de topfavoriet voor de titel. Hopelijk wij ook”, lacht Jan. “Toch zijn we ervaren genoeg om dit verlies achter ons te laten.”

“Voetjes op de grond”

Vrijdag staat met Ieper een ploeg tegenover Waregem die in een dipje lijkt te zitten met één op vijf. “Daar mogen we ons zeker niet blind op staren. Zo werkt het niet. Ook de Ieperlingen zullen met de nodige ambities aan deze kwarfinale beginnen die in amper vijf dagen afgewerkt worden. Alles begint terug van nul.”

“We moeten met onze voetjes op de grond blijven en geconcentreerd deze partijen aanpakken”, vindt Jan. “We beschikken over de beste verdediging in de reeks, dat wil toch ook wat zeggen. Een van de beslissende factoren zou wel eens onze ervaring kunnen zijn. Die moeten we juist uitspelen. Hopelijk kunnen we een aardig mondje meespreken in deze play-offs. We hebben er alvast alle vertrouwen in. Net als de voorgaande jaren willen we ons mengen voor de prijzen.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.