ION Waregem zint op revanche na nederlaag bij Kortrijk Spurs: kinesisten blikken vooruit

Kinesisten Renild Coorevits (links) en Jelle Duthois (rechts)©ELD
Kinesisten Renild Coorevits (links) en Jelle Duthois (rechts)©ELD
Redactie KW

Zaterdag staat het vervolgstuk van het tweeluik tussen ION Basket Waregem en Kortrijk Spurs op het programma. Deze keer in de Waregemse sporthal De Treffer. Vorige week trok Kortrijk aan het langste eind met 90-72. Kinesisten Renild Coorevits (Waregem) en Jelle Duthoit (Kortrijk) laten hun licht schijnen over deze confrontatie.

In de Lange Munte hield de jonge garde van coach Frederic Claessens lang stand. Uiteindelijk maakten de sterkhouders van Kortrijk het verschil. “We schoten goed uit de startblokken en hielden geruime tijd gelijke tred”, vertelt de Desselgemse Renild Coorevits (23), actief bij Re-Active Kinesitherapie en Sportcoaching in Nieuwenhove. “Dan begon de ervaring van de Spurs boven te komen. Al vind ik dat de eindscore een vertekend beeld geeft.”

“Wij waren klaar voor dit treffen. We wilden vlug het verschil maken, maar een vinnig en dynamisch Waregem zorgde ervoor dat het lang een close game was”, pikt Waregemnaar Jelle Duthoit (31), kinesist bij Kine & Sportpraktijk Wezenbeek in Melle, in.

Terugmatch

Zaterdag staat de terugwedstrijd op de kalender. “Het zal noodzakelijk zijn om van bij de opworp bij de les te zijn”, gaat Renild verder. “Ik ben ervan overtuigd dat we hen pijn kunnen doen.”

“Wij zullen verdedigend beter voor de dag moeten komen”, denkt Jelle. “De speelsters die goed bij shot zijn, moeten we beter aan banden leggen.”

Unieke kans

Voor Renild, die zelf basket bij Desselgem, zijn het de eerste maanden als kinesist bij Waregem. “Ik ben nog niet zolang afgestudeerd”, zegt ze. “Toen ik het voorstel kreeg om iemand te vervangen bij Waregem wilde ik deze kans met beide handen grijpen. Als beginnende kinesist is het een heel toffe ervaring om dit mee te maken op het hoogste niveau. Ik sta in voor het intapen, de opwarming, de cooling down en de verzorging. Kiezen tussen dit werk of zelf spelen? (lacht) Dan verkies ik het eerste.”

Jelle heeft dan weer ervaring zat in het basketwereldje. “Dit is nu mijn tweede jaar bij Kortrijk, nadat ik een sabbatjaar nam. Daarvoor was ik zes jaar bij Waregem aan de slag. Naast Kortrijk kunnen ook de Gent Hawks uit TDM1 en de Belgian Cats op mijn diensten rekenen. Bij de Belgian Lions was ik drie jaar aan de slag. Als actief basketter ben ik nu mijn tweede jaar gestopt bij Vagant Kortrijk. Het is immers een heel drukke job en ik heb ook nog een gezinsleven hé.” (EL)

Zaterdag 30 januari om 20 uur: ION Basket Waregem – Kortrijk Spurs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.