House Of Talents Spurs boekt vierde zege op het veld van Basket Lummen

Kortrijk Spurs kon de drie punten pakken. © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal omzeilde H.O.T. Spurs de moeilijke klip tegen Basket Lummen. Het werd 66-68.

Met de nederlaag van vorig seizoen in het achterhoofd begon Kortrijk goed aan de partij. Heyse loodste haar ploeg naar 8-11. Via Duhamel stond het 10-15, maar Knaepen milderde tot 12-15 na 10 minuten spelen.

Onder impuls van Herlihy sprokkelden de Spurs een negenpuntenkloof bijeen: 24-33. Opnieuw Knaepen bracht Lummen dichterbij aan de rust: 26-33. Een ondermaats derde quarter deed de wedstrijd kantelen.

De ploeg van coach Benny Mertens was onmondig in de afwerking, waardoor de Limburgers een achterstand ombogen in een 46-42 voorsprong. Een bom van Van Thuyne zorgde voor de ommekeer: 49-50.

Herlihy en de zusjes Devliegher bezorgden hun team na een felbevochten wedstrijd uiteindelijk de zege. Eindstand 66-68. Volgend weekend kruist House Of Talents de degens met Kangoeroes Mechelen.