House Of Talents Kortrijk Spurs: “Met vertrouwen richting de play-offs”

De laatste nederlaag van Kortrijk Spurs dateert al van 24 februari tegen Basket Namur Capitale, de tegenstander van dienst vrijdag en zondag in de eerste ronde van de play-offs. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

In de kwartfinale van de play-offs neemt House Of Talents Kortrijk Spurs het op tegen Basket Namur Capitale. Vorig weekend boekte de ploeg van coach Bruce Minne op de slotspeeldag van de reguliere competitie tegen Laarne haar vierde zege op een rij, de tiende van het seizoen.

“We mogen stellen dat we tegen ploegen van ons kaliber meer dan goed voor de dag komen”, zegt voorzitter Manu Gheysen. “Er zaten een paar close games tussen, maar het dubbeltje viel telkens aan onze kant. We mogen dus heel tevreden zijn. Onze laatste nederlaag dateert al van 24 februari tegen Basket Namur Capitale, onze tegenstander van dienst vrijdag en zondag in de eerste ronde van de play-offs. Het zal geen gemakkelijke klus worden, maar we zijn niet kansloos. We moeten nu wel twee keer weten te winnen tegen de Waalse formatie waarvan minstens één keer buitenshuis.”

Eerste versterking

Deze week kondigde de club met Asha Ndabukiye een eerste versterking aan. “De 21-jarige power forward komt over van reeksgenoot Lummen”, gaat Manu verder. “Asha behoorde tot de selectie Young Cats U20 die actief was op het EK in Hongarije in 2022 en in Litouwen in 2023.”

“Met de zusjes Emma en Sarah Bell, Lisa Foucart, Cylia Ducoulombier, Emma Van Thuyne, Vanda Kristlova en nu nog Asha Ndabukiye, hebben we alvast een goede basis.” (ELD)

Vrijdag 5 april om 20.30 uur: Basket Namur Capitale – House Of Talents Kortrijk Spurs.

Zondag 7 april om 16 uur: House Of Talents Kortrijk Spurs – Basket Namur Capitale.

Woensdag 10 april om 20.30 uur: Basket Namur Capitale – House Of Talents Kortrijk Spurs. (Belle indien nodig).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier