Hoe verging het de West-Vlaamse basketploegen afgelopen weekend?

Ruben Luyten (KBBC Oostkamp) gaat voorbij Michiel Lecluyse (BC Kortrijk Sport) © (Foto VDB)
Redactie KW

Elke zondagavond krijg je op kw.be een overzicht van hoe de West-Vlaamse ploegen in Top Division Two en landelijke reeksen het er afgelopen weekend vanaf brachten.

Top Division Two

In derde klasse kwam KB Gistel Oostende Two niet in actie. Dit was het weekend waarin de match tegen Fleurus gepland stond en zij gaven algemeen forfait dit seizoen. KBBC Oostkamp One won de West-Vlaamse derby tegen BC Kortrijk Sport One (97-76). Bij de rust stond het 50-35. Luyten was met 31 punten topschutter voor Oostkamp, Leemans scoorde er 20 voor Kortrijk.

Eerste Landelijke

BBC De Westhoek Zwevezele One verloor het cruciale duel op bezoek bij Beringen (73-69). Het was een nek-aan-nek-race van begin tot einde, maar ondanks 18 punten van Bourdeaux moesten de Westhoekers toch het onderspit delven. K-Basketteam Kortrijk One speelde zondagmiddag pas bij Oudenaarde. Het werd 46-76 na een sterke tweede helft van Kortrijk. Fermaut zorgde voor 17 punten voor BTK.

Tweede Landelijke

RHK Oostende One haalde het in extremis van Falco Gent Two (57-55). Heugeu werd topschutter met 14 punten. Medeleider Racing Brugge One haalde het van Melco Ieper Two met 71-48. Maar liefst vier spelers van de thuisploeg gingen in de dubbele cijfers. Basket Waregem Two haalde dankzij in een sterke tweede helft van Opwijk. Hier gingen maar liefst vijf speler meer dan 10 punten scoren. BBC Izegem One speelde zondagmiddag pas bij een van de leider Gent-Oost Eagles, maar geraakte niet verder dan een 79-63 nederlaag. In het slotquarter kreeg Izegem nog een 20-8-tussenspurt om de oren. Verbauwhede scoorde maar liefst 28 punten voor Izegem. Ook ZwevegemDeerlijk One kwam pas zondag in actie. Zij verloren nipt met 71-73 van de andere co-leider Latem-De Pinte Two en dat na twee verlengingen. Hanssens was topschutter met 23 punten.

Eerste Landelijke Vrouwen

Blue Cats Ieper One verloor op bezoek bij leider Phantoms Boom (75-53). Tot op het einde van het derde kwart (50-46) speelde Ieper goed mee. Rosseel was de beste afwerker met 20 punten achter haar naam. Avanti Dames Brugge One hield wel de drie punten thuis. Dankzij onder andere 26 punten van Van Craeymeersch won Brugge met 61-50 van Jeugd Gentson Two. Ook K-Basketteam Kortrijk One hield de drie punten thuis. Het won met 63-57 van Houtem One. Kapenga was goed voor 15 punten. Wytewa Roeselare One ging zondagmiddag met 72-59 onderuit op bezoek bij Pitzemburg Mechelen Two. Rommens was topschutter met 12 punten.

Tweede Landelijke Vrouwen

Ook K-Basketteam Kortrijk Two gaf net als de One Houtem partij. In de tweede helft kon de ploeg van coach Sarlet de scheve situatie rechtzetten. Ondanks slechts 59-47 gingen toch vier dames in de dubbele cijfers. KB Oostende Bredene One had dan weer geen moeite met Meetjesland (46-88). Bij de rust (21-41) was de partij al gespeeld. Verleene en Desmet stonden bovenaan met 14 punten op het lijstje van topschutters. Knokke-Heist One had het niet eenvoudig bij Gavere. De zusjes Deblaere scoorden elk 25 punten in de 66-69-overwinning. Basket Blankenberge One won de kustderby tegen Mibac Middelkerke One (66-52). Van Meenen legde er 27 in het mandje voor Blankenberge, Jonckheere was beste scoorder bij Mibac met 11 punten.

(BV – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.