Hoe verging het de West-Vlaamse basketploegen afgelopen weekend?

Jana Van Meenen scoorde maar liefst 33 punten voor Basket Blankenberge One. © (Foto VDB)
Redactie KW

Elke zondagavond krijg je op kw.be een overzicht van hoe de West-Vlaamse ploegen in Top Division Two en landelijke reeksen het er afgelopen weekend vanaf brachten.

Top Division Two

Kortrijk Sport One leed andermaal een nipte nederlaag. Nu was Anderlecht net dat tikkeltje te sterk (87-92), ondanks 25 punten van Bergen. Ook KB Gistel Oostende Two moest nipt de duimen leggen, op bezoek bij Willebroek (79-77). KBGO speelde de hele match mee voor de zege, maar werd door enkele vrijworpen genekt in de slotfase. KBBC Oostkamp One tenslotte kon de leiderplaats niet veroveren. De ploeg van coach Meiresonne verloor de topper bij Lier (76-71).

Eerste landelijke

BBC De Westhoek Zwevezele One pakte zijn derde overwinning van het seizoen, door Red Vic Wilrijk met 108-79 te kloppen. Zwevezele begon heel sterk aan de partij (53-37 bij de rust). Na het derde kwart (86-51) was de match helemaal gespeeld. Kevin Petitpierre joeg 23 punten door de ring. Ook leider K-Basketteam Kortrijk One kon winnen, al was dat niet zo overtuigend tegen Asse-Ternat (74-62). Jasper Velghe was topschutter met 20 punten.

Tweede landelijke

Leider Racing Brugge One verloor met 69-61 van Latem-De Pinte Two en moet de leidersplaats weer afstaan aan Gent-Oost Eagles. Zij wonnen vrij overtuigend bij RHK Oostende One (58-85). Melco Ieper Two haalde het in eigen huis van Ronse-Kluisbergen (77-64). Matthias Heughebaert was goed voor 20 punten. ZwevegemDeerlijk One nekte Falco Gent Two met een buzzerdriepunter van Nicolas Hanssens van bijna aan de middenlijn (65-66). Basket Waregem Two kwam dan weer een puntje te kort bij Houtem (61-60), ondanks 21 punten, waarvan 5 driepunters, van Jakob Marcou. Izegem One tenslotte haalde het van Okapi Aalstar Two (69-58).

Eerste landelijke vrouwen

Vrijdagavond zette Avanti Brugge One een puike prestatie neer tegen Pitzemburg Mechelen Two (62-55). Debbaut was goed voor 18 punten. Basket Waregem One deed het ook heel goed tegen Phantoms Boom One, maar won niet (50-61). Wytewa Roeselare One zette zondagmiddag Houthalen opzij (74-65). Sorien Staelens gooide 16 punten binnen. De West-Vlaamse derby tussen Blue Cats Ieper One en K-Basketteam Kortrijk One eindigde in het voordeel van de bezoekers (54-65). BTK was pas de tweede ploeg die in Ieper dit seizoen kwam winnen.

Tweede landelijke vrouwen

Basket Blankenberge One verraste door leider Phantoms Boom Two te kloppen (73-69), dankzij 33 punten van Jana Van Meenen. KB Oostende Bredene One haalde het in extremis van Laarne Two (75-76). Babette De Staelen en Victoire Desmet scoorden elk 20 punten voor de kustploeg. De wedstrijd van K-Basketteam Kortrijk Two op bezoek bij Bavi Gent werd in het vierde quarter bij een 39-42-stand stopgezet nadat het scorebord het begeven had. De bond zal moeten uitmaken of er een forfait volgt voor Gent, of als de match opnieuw gespeeld moet worden. Ook in de West-Vlaamse derby tussen Knokke-Heist One en Mibac Middelkerke One was het spannend. De thuisploeg haalde het met 76-73, na een fikse run in het vierde quarter.

(BV – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.