Filou Oostende onderuit in vierde kwart tegen Oekraïners

D'Angelo Harison en Illya Sydorov kunnen enkel toekijken naar de scorende Phil Booth. © VDB / Rudy Declerck VDB

Oostende, nog zonder Buysschaert (enkel), leed tegen Prometey, de kampioen van Oekraïne, een pijnlijke 87-91-nederlaag. Over kwalificatiekansen voor de kwartfinales zwijgt men aan zee even na een derde nederlaag op rij.

Dowe, dinsdag goed voor de beslissende slotkorf tegen Malaga, tekende nu vanop de vrijworplijn de eerste punten aan. Op alley-oop-pass van Randolph, die snel twee fouten hoorde, bracht Brimah beide teams op gelijke hoogte. Twee Booth-bommen en een driepunter van Gillet stuurden Oostende naar 15-10. De match was zeven minuten jong en Brimah had al drie block-shots verzorgd. Djordjevic deelde al evenveel assists uit.

Kleine voorsprong Prometey

Djordjevic bracht in het tweede kwart zijn ploeg 26-20 voorop, maar groter werd het verschil voor de rust niet. Prometey, vooral via hun Kroaat Bilan, naderde snel tot 30-29. Ook een nieuw kloofje na een bom van Troisfontaines (39-34) bleef niet behouden. Lypovyy gaf de Oekraïners zelf een minieme voorsprong (42-43) halverwege de avond.

Vroeg in het derde bedrijf hoorde Brimah zijn derde fout. Bilan maakte ervan gebruik om nog meer te heersen onder de borden. In de 26ste minuut tekende de Kroatische center al zijn 26ste punt aan, goed voor een zespunten-voorsprong (53-59) van Prometey. Harrison driepunterde met zijn vijftiende punt zelfs naar 53-62 maar Djordjevic scoorde ook voorbij de driepuntboog: 56-62. Natuurlijk kan Djordjevic ook het van dichter: 58-62. Conger en Randolph naderden tot 61-62. Bij 63-66 plaatsten Brimah, Gillet en van der Vuurst een 7-0-run. Jantunen plofte de 72-68-score aan het halfuur op het scorebord.

Double-double

In het vierde kwart namen de bezoekers opnieuw de controle over. Booth scoorde aan 75-76 de aansluitingstreffer maar na een bom van Sydorov (80-87,nog 2’42”) werd het warm. Randolph, Booth en Djordjevic naderden nog tot 87-89 met 58 seconden op de klok. Bilan scoorde echter nog tweemaal aan de vrijworplijn, zijn 37ste en 38ste punt aan 81 %. Zo won Prometey met 87-91.

Kapitein Djordjevic was goed voor een bijzondere double-double: 11 punten en 11 assists. (P.R.)

FILOU OOSTENDE: (27 op 57 waarvan 10 op 20 driepunters, 23 op 31 vrijworpen, 21 fouten) RANDOLPH 0-9,BOOTH 13-5, DJORDJEVIC 2-9, GILLET 6-6, BRIMAH 5-8, Conger 2-4, van der Vuurst 2-2, Bratanovic 5-0, Jantunen 4-2, Troisfontaines 3-0.

KWARTS: 20-18, 22-25, 30-25, 15-23.