https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Filou Oostende kwalificeert zich voor volgende bekerronde met stevige veertiger

Ook Jesse Waleson (links) en Pierre-Antoine Gillet droegen hun steentje bij tot de bekerwinst. © (Foto PR)
Redactie KW

Met zeven spelers die vlot in de dubbele cijfers eindigden, heeft bekerhouder Filou Oostende zich moeiteloos (63-107) voor de volgende ronde gekwalificeerd.

In de zestiende finales van de beker van België reisde Filou Oostende naar derdeklasser RSW Luik B. Oostende was niet voltallig want McCoy en Bratanovic kampen met een enkelverzwikking.

De wedstrijd ving met een halfuur vertraging aan omdat twee van de drie refs verkeerde info over het aanvangsuur hadden. Luik B kreeg tien punten bonus, vijf stuks per verschil van reeks.

Booth nam de meeste Oostendse punten van het openingskwart voor zijn rekening, 11 van de 21. Luik B leidde via 18-4 tot 23-21. Met verscheidene bommen wezen Randolph en van der Vuurst snel de weg in het tweede kwart. Oostende verdedigde ook agressiever en de kloof kwam snel tot stand: 34-55. Gillet dropte in het derde wedstrijdschuifje een trio aan driepunters. Pintelon en Waleson vonden ook vlot de goede richting en Troisfontaines realiseerde de centuryscore. Oostende won dit bekerduel met 63-107. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.