Filou Oostende kent geen enkele moeite met Luik

© VDB
© VDB
Redactie KW

In een matige match heeft Oostende met 92-70 gewonnen tegen Luik. Servaas Buysschaert zette zijn beste productie uit zijn profcarrière neer.

Oostende miste vijf spelers: Welsh (achillespees), Buysse (voet), Nakic (voet), Bratanovic (lies) en Waleson (teen).

Schwartz en Gillet plaatsten Oostende 4-0 voorop maar Bojovic bracht Luik 10-11 voorop. Met zeven punten in 59 seconden verhoogde Troisfontaines het verschil aanzienlijk: van 21-16 naar 28-16. Buysschaert bewees zijn scherpte aan de vrijworplijn. Met zijn vijfde en zesde vrijworp, aan 100 % nota bene, dikte Buysschaert tot 30-16 aan. Met 4 punten, 4 rebounds en 3 assists was Schwartz de meest productieve Oostendenaar van het openingskwart.

Gjergja gaf in de tiende minuut Smout speelgelegenheid en vier minuutjes later ook Pintelon. Intussen was de kloof al geklommen tot 41-23. Luik was niet onder de indruk. Basic bekroonde een bezoekende 0-7-run: 44-35. Na een knappe penetratie legde Schwartz de 51-40-rustscore vast.

Uitstekend en uitzonderlijk

Buysschaert nam in de basis van het derde bedrijf de plaats van Sylla in. Hij scoorde snel een zevende en achtste vrijworp, wat zijn percentage op 100 hield. Uitstekend en uitzonderlijk voor Servaas. Pas bij zijn negende poging benutte hij een vrijworp niet. Op het scorebord dook het verschil na eenkorf van Iarochevitch (55-46) opnieuw onder de tien eenheden. Aan het halfuur en na een geeuwverwekkend derde kwart leidde Oostende met 67-52. Iets voordien had Sylla met een pijnlijke knie en enkel het terrein verlaten.

Na 33’41” overschreed van der Vuurst met een bom de twintiger-grens: 76-54. Deze driepunter paste binnen een 10-0-rush van Oostende: van 68-54 naar 78-54. Luik zat op zin tandvlees. Oostendeeindigde deze wedstrijd met Pintelon, Smout, Kediambiko, Gilmore en Buysschaert. Met 21 punten besloot Buysschaert trouwens dit duel als topschutter: 21 punten uit 6 op 9 tweepunters en 9 op 12 vrijworpen. De twaalf opgestelde Oostendenaars scoorden trouwens allemaal.

Groeien

“We openden de match knap met een behoorlijk eerste kwart. Luik trachtte goed te strijden. Zij zullen groeien als ze zo verder spelen. De match van vrijdag liet gevolgen na. Zo leden we teveel balverliezen. Dat was problematisch. Defensief bereikten we niet het niveau dat we moesten halen”, reageerde coach Dario Gjergja. “Tijdens een zevental minuten in het derde kwart beslisten we de match waarna we veel jongens lieten rusten. Het is normaal dat jongeren nog verscheidene fouten begingen. Op sommige posities in sommige momenten hadden we het moeilijk. Het belangrikste van deze namiddag was het verdelen van de minuten zodat niemand teveel moest spelen.”

Ook Bosco onthield positieve punten. “Gedurende 27-28 minuten waren we in de match. Dat kostte ons veel energie. Het was moeilijk om dat hier 40 minuten tegen Oostende vol te houden. Ik ben blij met de manier waarop we gestreden hebben”, zegt Luik-coach Lionel Bosco.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.