Filou Oostende gunt Brussels geen schijn van kans

Dusan Djordjevic (FILOU OOSTENDE) zet zich door voorbij Pavle Djurisic.©DO - Rudy DECLERCK;VDB / Rudy Declerck Rudy DECLERCK VDB

Tot bijna halverwege het vierde kwart kende Filou Oostende geen genade met Phoenix Brussels: 89-70. De laatste vijf minuten waren er teveel aan voor de rood-gelen, wiens vorige wedstrijd al van 10 november dateerde.

Coach Gjergja koos voor Schwartz-Nakic-Djordjevic-Welsh-Sylla als basisvijf. Gillet was er niet bij wegens een enkelverzwikking. Smout kreeg een plaats in de matchselectie.

Time-out haalde weinig uit

Na de openingskorf van de jarige Schwartz duwden Nakic en Sylla met vroege bommen naar 10-2 door. Met ook driepunters va Djurisic en Nouhi trachtte Brussels de schade te beperken. Uiteindelijk rondden de Oostendenaars toch de tienpuntengrens bij 21-11. Een time-out van de Brusselaars haalde weinig uit want Buysschaert, Mwema en Buysse diepten het verschil naar 27-13 uit.

Een positief ingesteld Brussels kon in het tweede kwart enkel zijn best doen. Oostende was nu eenmaal veel beter. Na 15 minuten overschreed Buysse al de lijn van twintig punten voorsprong: 38-17. Meteen daarna vlamde Bratanovic een driepunter door het netje: 41-17. Oostende bleef op het gaspedaal duwen en dat leidde via Troisfontaines, Djordjevic en Schwartz tot 51-22 in de negentiende minuut. Moris en Hazard milderden een beetje tot 51-27-rustcijfers.

Twee bommen van vander Vuurst

De tweede helft had niet veel meer om het lijf. Sylla en Nakic duwden snel naar 59-29. De wedstrijd was 22’48” jong en er prijkte een dertiger op het scorebord. Welsh verzorgde de maximale kloof aan de vrijworplijn: 71-36 of een afstand van 35 eenheden na 26’53”.

Vroeg in het vierde kwart vlamde vander Vuurst twee bommen door het Brusselse netje: 79-45. Bij 81-51 kreeg Smout zijn kans. Nog een kleine zes minuten op de klok. Plots smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon: van 81-51 naar 83-61. Uiteindelijk bleef er zelfs geen twintiger (89-60) meer over. De vlotte handen van de Oostendenaars zorgden voor een groot verschil in assists (25-13). De twaalf Oostendenaars verdeelden de productie netjes onder mekaar met slechts twee spelers die in de dubbele cijfers eindigden: Nakic 16, Sylla 12. De Zeekapiteins wonnen hun tweede opdracht van de competitie. Voor Brussels was het een derde nederlaag. (P.R.)