Eva Van Gils versterkt ION Basket Waregem

Eva Van Gils (blauw shirt) komt over van bekerwinnaar en landskampioen Kangoeroes Basket Mechelen. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal versterkt ION Basket Waregem zich met Eva Van Gils. De 21-jarige guard komt over van bekerwinnaar en landskampioen Kangoeroes Basket Mechelen. Ook Aurélie Vanderstraeten komt de ploeg van Frederic Claessens versterken. Het 17-jarige, 1,87 meter grote talent komt over van Phantoms Boom.

Met Eva Van Gils haalt ION Basket Waregem opnieuw een jonge beloftevolle speelster die zich verder kan ontbolsteren onder de vleugels van Frederic Claessens en Tanja Popivoda. “Ik zocht een nieuwe uitdaging en Waregem past perfect in wat ik voor ogen heb”, vertelt Eva Van Gils, woonachtig in Ekeren. “Ze werken met talent van eigen bodem die zich verder kan blijven ontwikkelen op het hoogste niveau. Ik ken heel wat meisjes van bij de nationale ploegen en van bij Kangoeroes. Het is een supertoffe ploeg waar ik mij ongetwijfeld zal in thuis voelen.”

Plezier terugvinden

“Ik begon mijn basketbal carrière bij Antwerp Giants. Vier jaar geleden maakte ik de overstap naar Sint-Katelijne-Waver (SKW) om vervolgens mee te gaan naar fusieclub Kangoeroes Mechelen, waar ik drie jaar speelde en drie titels behaalde. Als speelster kijk ik terug op een heel mooie periode waar ik veel vrienden heb gemaakt. Dit was een heel goeie ervaring, maar ik heb zin in iets nieuws. Ik maakte Europees basketbal mee in de Euro League wat een ervaring voor het leven is, maar ik wil het basketbal plezier terugvinden. Bij Kangoeroes was dit er niet altijd meer. Bij Waregem wil ik mezelf sterker maken en met het team zo hoog mogelijk eindigen.”

“Nu ga ik eventjes terug naar de campus waar ik criminologie studeer. Dit was al even geleden (lacht). Daarna is er ook nog een scholencompetitie tegen buitenlandse ploegen. Ik kijk alvast uit naar de eerste trainingen bij mijn nieuwe club.”

Nog een versterking

Ook Aurélie Vanderstraeten maakt de overstap van Waregem. Ze komt over van Phantoms Boom. Ze maakte vorig jaar deel uit van de U16 Young Cats, die het EK in Turkije speelden. Ze zal aantreden bij de U19 en eerste ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier