Eurocup-awards voor Kyara Linskens en Billie Massey

Billie Massey. © PR
Redactie KW

Billie Massey en Kyara Linskens, allebei Belgian Cat en thuis in Oostende en Bredene, krijgen van basketbalspecialist Paul Nilsen een award voor hun prestaties dit seizoen in de Eurocup, de tweede continentale clubcompetitie.

Billie Massey krijgt de onderscheiding “Young Player of the Year”. Bij Sint-Katelijne Waver boekte ze Europees een impressionante double-double in de reguliere competitie: 10,5 punten en 15,6 rebounds. “Alhoewel ze de hele Eurocup-campagne als teenager speelde – ze vierde pas recent haar 20ste verjaardag -, stuurde ze haar team als een ervaren leider”, verantwoordt Paul Nilsen op de FIBA-website deze onderscheiding.

Kyara Linskens.
Kyara Linskens.© PR

Kyara Linskens (Enisey Krasnoyarsk) is verkozen tot het All-Eurocup Women First Team van de voorbije competitie. “Met een heel palet aan vaardigheden gidste Kyara Linskens in een uitstekend seizoen haar Russisch team naar de Round of 16”, schrijft Paul Nilsen op de FIBA-website. In deze Europese campagne boekte Linskens een double-double met 12,2 punten en 10,6 rebounds als matchgemiddelden. Bovendien was ze in de afwerking van tweepunters heel efficiënt met een percentage van 60. Linskens had ook oog voor haar ploegmaats want ze deelde 2,4 assists per Europese wedstrijd uit. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.