https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Emma Meesseman mist Euroleague-week met Ekaterinburg

Emma Meesseman mag nog niet opnieuw spelen.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Emma Meesseman mag nog niet opnieuw spelen.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

In het Spaanse Girona heeft Ekaterinburg, de Russische club van Emma Meesseman, dinsdagavond met 83-61 gewonnen tegen het Italiaanse Famila Schio, de nieuwe club van Kim Mestdagh.

In dit eerste Euroleague-duel van poule C stonden beide Ieperlingen echter niet tegenover mekaar. Eén maand nadat Emma Meesseman positief testte, kreeg ze nog geen groen licht om opnieuw voor haar team aan te treden. “Nochtans voel ik me goed. Alleen heb ik nog enige symptomen zoals verlies van geur en smaak. Maar dat komt beetje bij beetje terug. Ik blijf licht-positief testen, maar gelukkig ben ik niet meer besmettelijk”, reageerde Emma Meesseman op haar Instagram-account. “ Het is heel frustrerend niet te kunnen basketten en ik mis al de fun. Geduldig zijn is het enige wat ik nu kan doen. En zoals ik vorige maand de nummer één supporter van de Belgian Cats was, moedig ik nu als eerste Ekaterinburg aan.”

Rebound en assist

Kim Mestdagh behoorde tot de basis van Famila Schio in het duel tegen Ekaterinburg. In de eerste helft speelde Kim Mestdagh 12’05”. Ze lukte geen enkele van haar drie veldkorven maar ze plukte één rebound en deelde één assist uit. Aan de rust keek Schio tegen een 40-24-achterstand aan. Aan het halfuur hadden Mestdagh en co hiervan één puntje geschrapt: 60-45. Over de hele wedstrijd speelde Kim Mestdagh 22’55”. Daarin produceerde ze 2 punten (1 op 4 tweepunters en 0 op 2 bommen), 5 assists en 1 rebound en 2 steals. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.