Emma Meesseman (Jekaterinenburg) en Kim Mestdagh (Schio) pakken volle buit

Emma Meesseman. © Belga

Het Russische Jekaterinenburg met Emma Meesseman (9 punten) won dinsdagavond in Hongarije op het veld van Szekszard (67-82) op de vijfde speeldag van de Euroleague basket. Ook het Italiaanse Schio, met Kim Mestdagh (6 punten), kon winnen van het Turkse Fenerbahçe (64-60).

Het was de vijfde overwinning in evenveel wedstrijden voor Meesseman. Jekaterinenburg nam al snel de leiding (32-45 bij de pauze) dankzij Jonquel Jones (17 punten en 10 rebounds). In de tweede helft moesten de Russinnen zich nooit zorgen maken en ze wonnen de wedstrijd met 67-82. Emma Meesseman eindigde de wedstrijd met 9 punten, 6 rebounds en 6 assists in 27 minuten.

Kim Mestdagh won dinsdagavond voor de tweede keer op Europees niveau. De wedstrijd ging gelijk op, maar Schio slaagde er toch in de overwinning binnen te halen (31-26 en 64-60). Mestdagh eindigde de wedstrijd met 6 punten, 1 rebound en 1 assist in 15 minuten. In het klassement staan de Italianen voorlopig 3e met twee overwinning uit 5 wedstrijden.

De beste vier ploegen uit elke groep, bestaande uit acht teams, stoten door naar de kwartfinales. De nummer vijf en zes gaan door naar de kwartfinales van de Eurocup.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.