Djordjevic: “Laat ons lessen trekken naar vrijdag toe”

Dusan Djordjevic was opnieuw een betrouwbare sleutelfiguur bij Oostende.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Dusan Djordjevic was opnieuw een betrouwbare sleutelfiguur bij Oostende.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Binnen drie maanden viert Dusan Djordjevic (Filou Oostende) zijn 38ste verjaardag, maar hij was ook in de verloren thuismatch tegen Bergen de voorbeeldige leider van de rood-gelen.

In tegenstelling tot een woedende coach Dario Gjergja kon kapitein Dusan Djordjevic de eerste nederlaag van het seizoen wel relativeren. “Vermits we drie spelers (Gillet, Buysschaert en Bratanovic, nvdr.) misten, kon je vermoeden dat het moeilijk kon worden”, schetst de spelverdeler de storende omstandigheden.

“Geen ramp”

Uiteraard hadden we liever gewonnen, maar we zouden die zege helemaal niet verdiend hebben. Bergen baskette immers een sterke tweede helft. Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, geeft Djordjevic toe. “Wij kenden verscheidene slechte reacties. Een zege had ons stabiliteit bezorgd in een duel waar we drie spelers misten.”

Kapitein Dusan Djordjevic reageert rustig op deze nederlaag. “Het is pas onze derde competitiewedstrijd. Hieraan mogen we niet al te zwaar aan te tillen. Je kunt van die jongere spelers ook niet verwachten dat ze in zo’n moeilijke situaties al meteen de sleutel vinden om die wedstrijd naar zich toe te trekken. De jongeren deden echt hun best. Ze moeten nog leren omgaan met moeilijke matchen. Laten we vooral uit deze thuisnederlaag onze lessen trekken met het oog op de volgende wedstrijd, vrijdag in Charleroi. Noemt onze coach deze nederlaag en de inzet van sommigen rampzalig? In tijden van corona kunnen we niet spreken van een ramp als het over één nederlaag gaat”, beseft Dusan Djordjevic. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.