Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

Forward Julie Flamey: “We hebben alles in eigen handen. Behoud is zeker nog mogelijk.” © RV
Redactie KW

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.

Zaterdag speelt Wytewa tegen Oostende, dat als voorlaatste één punt minder telt én één match minder heeft gespeeld dan de Roeselarenaren.

“Oostende zal ongetwijfeld ook gebrand zijn op winst, aangezien dit ook cruciaal is voor hun behoud in tweede landelijke”, zegt de 24-jarige forward Julie Flamey uit Lendelede. “Daarnaast vermoed ik dat Oostende goed voorbereid zal zijn op deze wedstrijd. Dit seizoen speelden we al twee keer tegen elkaar – in competitie en een bekerwedstrijd – dus kennen ze ondertussen onze sterke en zwakkere punten en kunnen ze daarop goed anticiperen.”

Gegroeid als team

“Hoewel we twee keer verloren, ben ik ervan overtuigd dat we kans maken. Als team zijn we sindsdien nog gegroeid en hebben we extra vertrouwen gekregen door zeges tegen teams zoals Kortrijk en Knesselare, die toch hoog in het klassement staan. Bovendien hebben we ons als team ook grondig voorbereid op deze match. Het besef dat het een must-win game is, motiveert ons allemaal om dat tikkeltje extra te geven”, aldus Julie.

“De komende twee weken zijn cruciaal”

“Een overwinning tegen Oostende vergroot aanzienlijk onze kans op behoud. De daaropvolgende wedstrijden, tegen Feniks Gent, Aalst en Gentson, zijn zeker ook niet onmogelijk om te winnen. Alles ligt dus in onze eigen handen. Als we toch als voorlaatste eindigen, moeten we nog een testmatch spelen tegen de voorlaatste uit de A-reeks, die dan de definitieve degradant zal bepalen.”

De week daarop treft Wytewa de laatste in de stand, Feniks Futuria Gent. “De komende twee weken zijn cruciaal voor het behoud. Ook tegen Feniks willen we natuurlijk winnen. Ik denk dat het behoud zeker nog mogelijk is. Daarnaast zou het mooi meegenomen zijn als we ergens anders nog winst kunnen meepakken.”

Zaterdag 13 april om 20.30 uur: BC Oostende Basket@Sea One – Wytewa Roeselare One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier