Dames Kortrijk Spurs Two boeken belangrijke zege: “We moeten deze teamprestatie doortrekken tegen Houthalen”

Amélie Gheysen is een van de sterkhouders van Kortrijk Spurs Two. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs Two boekten vorig weekend een belangrijke thuiszege tegen Kangoeroes Basket Mechelen Two. Dit weekend trekt de ploeg van coach Lorine Gobert naar het verre Limburg om er Basket Houthalen One partij te geven.

Met nog 7 speeldagen te gaan telt House Of Talent Kortrijk Spurs twee overwinningen meer dan Basket Houthalen en Antwerp Giants, respectievelijk de voorlaatste en laatste in het klassement. Tegen Kangoeroes Mechelen zag Manu Gheysen, voorzitter cel dames, vorig weekend de ploeg een collectief sterke prestatie afleveren. “En het was een overwinning dat nodig was”, vertelt de 52-jarige Kortrijkzaan. “Het gros van de wedstrijd stonden we op voorsprong. Een bonus dat we tot op het einde gecontroleerd vasthielden. Ik zag iedereen met gebalde vuist, wat me heel tevreden stemt. Dit is een overwinning dat ons nu wat meer ademruimte heeft.”

Vol aan de bak

“Dit weekend moeten we opnieuw vol aan de bak tegen rechtstreeks concurrent Houthalen. In de heenronde trokken we het laken met 70-59-cijfers naar ons toe. Dit kan natuurlijk nog een rol spelen in de eindafrekening. Als we met dezelfde mentaliteit, dezelfde teamprestatie op de mat brengen van vorig weekend, dan moet de winst opnieuw mogelijk zijn. Bij winst ziet het er in ieder geval een stuk rooskleuriger uit.” Ook zaterdagavond is de One aan zet in en tegen ION Basket Waregem. “Met nog wedstrijden tegen Waregem, Luik en Laarne zou een twee op drie een mooi resultaat zijn”, gaat Manu verder. “Dan blijven we zicht houden op een zesde en misschien wel vijfde plaats. Een prestatie dat we mede te danken hebben aan coach Bruce Minne. Het is met een reden dan we de Knokkenaar een contractverlenging van twee jaar lieten tekenen. Hij maakt speelsters individueel beter, net als de ploeg. Door zijn enorme capaciteiten zien we ook de jeugd stappen zetten. De U14 en U16 zijn een goeie lichting die we willen laten doorstromen naar het grote werk. De toekomst ziet er veelbelovend uit”, aldus Manu Gheysen. (ELD)

Zaterdag 16 maart om 20.15 uur: Basket Houthalen One – House Of Talent Kortrijk Spurs Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier