Coach Jean-Pierre Ruyssen (71) ruilt Gullegem in voor Poperinge

Coach Jean-Pierre Ruyssen ruilt Gullegem voor Poperinge. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In tweede provinciale van het herenbasketbal eindigde BBC Gullegem op een mooie vierde plaats. Toch ruilt coach Jean-Pierre Ruyssen de club in voor Poperinge, waar hij kind aan huis is.

BBC Gullegem eindigde mooi vierde in tweede provinciale. “Dit overtreft de verwachtingen van mijn eerste seizoen bij de club”, vertelt coach Jean-Pierre Ruyssen (71). “Met deze kern van elf ervaren spelers en één youngster namen we een heel goeie start. We snoepten zelfs Avanti Brugge de punten af. Na de jaarwisseling kregen we echter te maken met heel wat blessures. De spirit was er nog en de jongeren grepen hun kans. We waren al vroeg zeker van de vierde plaats. Een weekendje weg of op reis zorgde ervoor dat ik niet op volle sterkte stond en de resultaten wat uitbleven. Waren we dat misschien wel, dan zat er zeker een derde plaats in. Tijdens de laatste wedstrijd in Desselgem viel ook nog eens Jordi Sablain vroeg in de wedstrijd uit, waardoor we met zeven door moesten.”

Kleinkind in Poperinge

“Een van de redenen waarom ik stop bij Gullegem is omdat ik graag in de jeugdafdeling werk. Met jeugd heb je defensief meer mogelijkheden en ik speel graag modern basketbal. Ik had verschillende aanbiedingen op zak, maar ik woon in Poperinge en mijn kleinkind is daar actief. Toen Poperinge me vroeg, moest ik niet lang nadenken. Ik was er vele jaren bestuurslid, trainer en speler. Ik heb zowat alle functies gehad in het bestuur, uitgezonderd voorzitter. Ik coachte al heel wat ploegen in de provincie, ook twee jaar de dames van Ieper. Ik ben al vijftig jaar actief in het basketwereldje, altijd met veel voldoening.”

“Bij Poperinge is het de bedoeling om talentvolle jeugd in te passen in de eerste ploeg die in vierde provinciale uitkomt. We willen zo snel mogelijk weg uit vierde, dus kampioen spelen is het doel. Het nadeel is natuurlijk dat soms veel talenten vlug weggeplukt worden door andere clubs. Als kleinere club ben je hier dan het slachtoffer van”, zucht Jean-Pierre.

“Naast het coachen ben ik ook nog jeugdcoördinator bij Wervik. Daar organiseer ik ook het jeugdtornooi op 1 mei. Ik amuseer mij nog steeds in het wereldje.”

gullegem In tweede provinciale van het herenbasketbal eindigde BBC Gullegem op een mooie vierde plaats. “Dit overtreft de verwachtingen van mijn eerste seizoen bij de club”, vertelt coach Jean-Pierre Ruyssen (71). “Met deze kern van elf ervaren spelers en één youngster namen we een heel goeie start. We snoepten zelfs Avanti Brugge de punten af. Na de jaarwisseling kregen we echter te maken met heel wat blessures. De spirit was er nog en de jongeren grepen hun kans. We waren al vroeg zeker van de vierde plaats. Een weekendje weg of op reis zorgde ervoor dat ik niet op volle sterkte stond en de resultaten wat uitbleven. Waren we dat misschien wel, dan zat er zeker een derde plaats in. Tijdens de laatste wedstrijd in Desselgem viel ook nog eens Jordi Sablain vroeg in de wedstrijd uit, waardoor we met zeven door moesten.”

Kleinkind in Poperinge

“Een van de redenen waarom ik stop bij Gullegem is omdat ik graag in de jeugdafdeling werk. Met jeugd heb je defensief meer mogelijkheden en ik speel graag modern basketbal. Ik had verschillende aanbiedingen op zak maar ik woon in Poperinge en mijn kleinkind is daar actief. Toen Poperinge me vroeg, moest ik niet lang nadenken. Ik was er vele jaren bestuurslid, trainer en speler. Ik heb zowat alle functies gehad in het bestuur, uitgezonderd voorzitter. Ik coachte al heel wat ploegen in de provincie, ook twee jaar de dames van Ieper. Ik ben al 50 jaar actief in het basketwereldje, altijd met veel voldoening.”

“Bij Poperinge is het de bedoeling om talentvolle jeugd in te passen in de eerste ploeg die in vierde provinciale uitkomt. We willen zo snel mogelijk weg uit vierde, dus kampioen spelen is het doel. Het nadeel is natuurlijk dat soms veel talenten vlug weggeplukt worden door andere clubs. Als kleinere club ben je hier dan het slachtoffer van”, zucht Jean-Pierre. “Naast het coachen ben ik ook nog jeugdcoördinator bij Wervik. Daar organiseer ik ook het jeugdtornooi op 1 mei. Ik amuseer mij nog steeds in het wereldje.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier