Coach Dario Gjergja waarschuwt: “We moeten nederig blijven”

Coach Dario Gjergja (Filou Oostende)©Archief VDB
Coach Dario Gjergja (Filou Oostende)©Archief VDB
Redactie KW

Na de competitietopper die Filou Oostende met 79-64 won tegen Antwerp Giants, waren beide coaches het erover eens dat de beste ploeg gewonnen had. Maar ze kijken ook al uit naar de volgende onderlinge confrontaties van volgend weekend.

“In de eerste helft startten we te slap”, reageerde coach Dario Gjergja van Filou Oostende. “Zo lieten we Antwerp Giants negen offensieve rebounds plukken voor de rust. Daarmee deden ze ons veel pijn. We hadden ook verwacht dat ze fysiek zouden basketten maar we reageerden daarop niet goed.”

“Niet veel geheimen voor elkaar”

“We trachtten in de rotatie de jongens te betrekken die vorige week afwezig waren. Onze bankzitters hebben ons in de tweede helft gegidst naar dit betere resultaat”, weet Gjergja. “Na de rust verdedigden we ook beter. Zo gunden we in de hele tweede helft slechts één offensieve rebound meer aan Antwerp Giants. Alleen over de balverliezen ben ik niet tevreden. Dat moeten we zeker verbeteren.”

“We moeten nederig blijven, want dit is slechts één match. Volgend weekend zijn er twee nieuwe ontmoetingen tussen beide ploegen, de kwartfinales om de beker van België. Veel geheimen kennen we niet voor mekaar. Maar er zijn wel details waarop we moeten letten. Ook stelden we dit weekend Sylla en Nakic op, die slechts donderdag en vrijdag met het team getraind hadden. Het is niet altijd eenvoudig om jongeren te coachen. Je hebt wel eens een speler die zeven uur per dag op sociale media actief is en dan de namen van zijn tegenstanders en zelfs sommige ploegmaats vergeet… Maar dat gebeurt bij andere ploegen ook wel.”

Slechte driepunters

“Gedurende dertig minuten speelden wij solied basketbal”, aldus coach Christophe Beghin van Antwerp Giants, gewezen speler van BC Oostende. “Helaas slaagden we er niet in om op een deftige wijze driepunters te scoren. We vatten de match met een 3 op 5 aan, maar daarna werd het een 2 op 20. Het was een ‘ bad shooting night’ . We toonden onvoldoende regelmaat en ook niet genoeg geduld in de aanval. Soms basketten we te statisch. Dat kan je je niet permitteren tegen een ploeg als Oostende. Zij sluiten de paint heel goed en zo breng je jezelf in problemen.”

“Ook defensief maakten we verscheidene fouten. Verder was de communicatie niet oké. En de afwezigheid van de zieke Jenkins was hard voor ons. Hij is een belangrijke rotatie in ons team. Daarom speelde Faye 33 minuten. Ook stond Dudzinski een halfuur op het terrein. Wel hebben we al enkele correcties doorgevoerd. Zo plukten we veel meer defensieve rebounds zodat Oostende minder tweedekansshots kon krijgen. Dit was een verdiende overwinning van Oostende, maar ik kijk al uit naar het volgende weekeinde.” (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.