Bobcat Wielsbeke One moet dringend winnen: “Het is tijd om te oogsten”

Assistent-coach Pieter-Jan Impe: “Het is een hele ervaring.” (foto ELD) © ELD
Redactie KW

In tweede provinciale van het herenbasketbal staat de degradatietopper tussen hekkensluiter Bobcat Wielsbeke One en BC Delrue JP Oostende One op de kalender. Willen de blauw-witten nog kans maken op het behoud, dan moeten de drie punten thuis gehouden worden. Dat beseft ook assistent-coach Pieter-Jan Impe.

Tegen Gullegem One, de vierde in de stand, moest de ploeg van Pieter-Jan Impe (33) slechts in de slotfase het onderspit delven. “In die wedstrijd verdienden we echt wel meer”, vertelt de naar Anzegem uitgeweken Waregemnaar. “Ook tegen Roeselare kwamen we net iets te kort. Ook tegen Waregem zie je dat in de slotfase ervaring ontbreekt. Dat is het sleutelwoord, dat is waaraan het ons ontbreekt, met deze jonge gasten.”

“Toch stel ik vast dat we de laatste wedstrijden flink wat progressie hebben gemaakt. Dit is een langetermijnproject. De spelers weten dat ze in een project zijn gestapt dat niet stopt na één seizoen. Ik hoop dat we de ploeg kunnen samenhouden.”

Oogsttijd

“Dit weekend staan we tegenover onze dichtste tegenstander in het klassement, BC Delrue JP Oostende. In de heenronde gingen we met 62-45 de boot in. Toch waren we daar niet echt slecht. Het is een wedstrijd waar we naar uitkijken. Ook de week nadien kruisen we, met Iebac Ieper, de degens met een tegenstander waartegen misschien iets te halen is. En de confrontatie met Waregem staat ook met stip in onze agenda. Het is tijd om te oogsten.”

“We hebben er geen simpel seizoen op zitten. Als assistent moest ik door omstandigheden de taak van hoofdcoach overnemen van Jody Vanacker. Zijn visie overbrengen was niet altijd gemakkelijk. Maar het is een heel leerzame ervaring. Ik voel me gesteund. Van Jody stak ik al veel op. Ik krijg ook de ruimte om mijn mening te zeggen. Ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

“Na mijn jeugdperiode bij Waregem ben ik bij deze familiale club beland. Ik amuseer mij enorm. De terugkeer naar Waregem zal ook een beetje thuiskomen zijn”, zegt Impe, die ook U16A-coach is.” Ik kijk uit naar het vervolg.” (ELD)

Zondag 18 februari om 11 uur: Bobcat Wielsbeke One BC Delrue JP Oostende One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier