“Blij met mijn overstap naar Bobcat”

Paulien Goemaere. (foto ELD) © Regional
Redactie KW

In eerste provinciale van het damesbasketbal ontvangt Bobcat Wielsbeke dit weekend BBC P Heuvelland. De ploeg van Paulien Goemaere staat momenteel in de ruime middenmoot.

Vorig weekend bleek Blue Stars Brugge net iets te sterk voor de dames van coach Jim Vervaeke. Dat zag ook nieuwkomer bij het team Paulien Goemaere. “Er zat echter meer in voor ons”, vertelt de naar Wielsbeke verhuisde Oostrozebeekse. “We botsten echter op een sterke tegenstander. Bij hen ging alles vlot binnen, wij waren wat zoekende. Het verschil werd al in de eerste periode gemaakt. Dit is een competitie waar veel sterke ploegen kunnen winnen tegen elkaar. Ook dit weekend tegen BBC P Heuvelland zou het wel eens spannend kunnen worden. In de heenronde gingen we tegen een fysiek sterke ploeg in een harde wedstrijd winnen met 43-45. Zondag hopen we het thuisvoordeel uit te spelen en het minder spannend te maken.”

Knieoperatie

“Tegen Brugge speelde ik nog maar mijn achtste wedstrijd van het seizoen”, gaat de 27-jarige ex-speelster van Waregem verder. “Tijdens de zomer onderging ik een knieoperatie die me blijft parten spelen. Na enkele wedstrijden stond ik al terug aan de kant. Pas vanaf de wedstrijd in Waregem eind december ben ik er weer bij zonder onderbreking. Tijdens de wedstrijden heb ik geen last, pas daags nadien laat de slijtage zich voelen. Ik begon mijn basketloopbaan bij Oostrozebeke. Na vier jaar ging ik bij ION Basket Waregem spelen. Daar was ik vijftien jaar actief tot eind vorig seizoen. Waregem verlaten, de club, De Treffer, was toch een emotioneel moment. Daar beleefde ik mooie tijden. Maar ik heb mij mijn overstap nog niet beklaagd. Nog vier speelsters en de coach maakten mee de overstap. Hier ben ik heel warm ontvangen. Ik woon tussen De Vlaschaard en Hernieuwenburg. Ook mijn vriend Jasper Braeckevelt speelt bij Bobcat Wielsbeke bij de Two.”

Nipt verlies

“Ik kijk alvast uit naar het vervolg van het seizoen. De top vijf zou mooi geweest zijn, maar we verloren enkele wedstrijden heel nipt. Ondertussen zijn de U19 meisjes en de meer ervaren speelsters beter op elkaar ingespeeld”, aldus Paulien. (ELD)

Zondag 3 maart om 11 uur: Sporthal De Vlaschaard: Bobcat Wielsbeke BBC P Heuvelland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier