Bert Verhaeghe hoopt nog steeds op promotie met Basket Poperinge

Bert Verhaeghe. (foto DB)
Anton Peene Reporter

Tegen ACJ Basket Brugge R won Basket Poperinge met vlotte 25-84-cijfers. Zondag komt Zedelgem Two op bezoek in de Hoppestad. “Ik was er niet bij in Brugge”, vertelt Bert Verhaeghe.

“We hadden verwacht om een vlotte zege te boeken en hopen dat zondag tegen Zedelgem nog eens te herhalen. Daar werd het 42-68.” Bert Verhaeghe wordt er 43 in mei. Hij startte op zijn 12de met basketbal in Poperinge en speelt er 30 jaar later nog steeds. “Ik ben stilaan meubilair van de club”, lacht de forward. “Het is mijn eerste en enige club. Ik speelde verschillende jaren in eerste en tweede provinciale.”

Saldo

Nu willen ze zo snel mogelijk weer naar derde. “We verlangen naar meer evenwichtige matchen. Dit seizoen botsen we op een sterk Koksijde, tegen wie we twee keer verloren. Ook Oudenburg staat nog boven ons, tegen hen pakten we één op twee. Koksijde en Oudenburg hebben wel nog een onderling duel. Mochten we evenveel punten hebben als Oudenburg dan hebben wij een beter saldo. We zullen eerst zorgen dat we zelf onze resterende matchen tot een goed einde brengen”, aldus de network engineer, die ook bestuurslid is. “Ik ben verantwoordelijk voor de jeugdofficials en fluit zelf ook matchen van de kleinsten”, aldus de Poperingenaar.

Info: op zondag 3 maart is er een stoofpotjesbuffet van Basket Poperinge in zaal Palace. Er is keuze tussen konijn, vol-au-vent, varkenswangetjes, Vlaamse karbonaden, vispotje, aardappelbereidingen en een saladbar. Volwassenen betalen 25 euro, kinderen tot 12 jaar 15 euro. Inschrijven kan tot en met 28 februari online of telefonisch op 0491 37 34 18. (API)

Zondag 25 februari om 17 uur: Basket Poperinge One Zedelgem Lions Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier