Benoit Denoulet (Basket Desselgem One) wil nieuwe nederlaag vermijden: “Potentieel omzetten in resultaten”

Benoit Denoulet, Basket Desselgem, wil dit weekend aanknopen met een overwinning. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

In tweede provinciale verloor Basket Desselgem One tegen Basket Avelgem voor de derde keer op een rij. Dit weekend komt met Basket ZwevegemDeerlijk Two de derde uit de stand op bezoek in het Leiestadion.

Het zit Basket Desselgem niet mee met een twee zeges in zeven wedstrijden. De ploeg van Benoit Denoulet (28) begon nochtans uitstekend aan de nieuwe campagne. “Onze eerste twee thuiswedstrijden pakten we de volle buit. Tegen BC Knokke-Heist en BBC Oostkamp wonnen we respectievelijk met 73-56 en 57-51”, vertelt de naar Kortrijk uitgeweken Zultenaar.

Thriller

“Nu verloren we al voor de derde keer op een rij. Enkel tegen Zwevezele verloren we verdiend na een slechte dag. Tegen Gullegem en Avelgem kon er effectief gewonnen worden, maar helaas. Het kon er voor ons al anders uitgezien hebben. Tegen Gullegem was het haasje-over tot in de slotfase, maar driepunters deden ons de das om. Ook vorig weekend tegen Avelgem kregen we hetzelfde verhaal. Beide ploegen waren met weinig spelers – zeven tegen negen – die het ook hier lieten uitdraaien op een thriller. Bij een 61-61-stand konden we twee vrijworpen puren uit de laatste aanval. Jammer genoeg werden die de nek omgewrongen waardoor het moreel in de verlengingen gebroken was. Maar het lag zeker niet aan die gemiste vrijworpen dat we de boot ingingen.”

Zaterdag komt ZwevegemDeerlijk op bezoek. “ZwevegemDeerlijk is een vrij jonge ploeg waar we vorig jaar als eens de degens mee kruisten, en wonnen. Met dat in het achterhoofd, en ons dipje, moeten we proberen de winst thuis te houden. We moeten vooral onze eigen sterkte uitspelen, en hopelijk vermijden we een vierde verliespartij op een rij. Hopelijk kan ik er zelf bijzijn”, glundert Benoit. “Mijn vriendin is hoogzwanger. De geboorte is over een week uitgerekend.”

Wispelturige knie

Ambities? “Ik hoorde al uit verschillende hoeken dat we willen mikken op de linkerkolom en een rustig seizoen beleven. Wel, de middenmoot moet de meest realistische doelstelling zijn. Maar dan moet er binnenkort weer gewonnen worden, willen we uit de gevarenzone geraken. Ikzelf heb een beetje een andere rol dan in mijn voorgaande ploegen. Ik ben nu een beetje de speler die zijn ervaring wil delen en rust wil brengen. Met een wispelturige knie wil ik me gewoon nog amuseren in deze toffe ploeg. We zijn een jonge ploeg en hebben heel wat potentieel. Dat moeten we nu nog omzetten in resultaten”, besluit Benoit Denoulet. (ELD)

Zaterdag 20 november om 20.15 uur: Basket Desselgem One – Basket ZwevegemDeerlijk Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.