https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgian Cats spelen zondag voor derde plaats

Belgian Cats Kim Mestdagh en Emma Meesseman tijdens de match tegen Servië.©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Belgian Cats Kim Mestdagh en Emma Meesseman tijdens de match tegen Servië.©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Bron: Belga

De Belgian Cats doen vandaag in het Spaanse Valencia een gooi naar de bronzen medaille op het EK basketbal. De basketvrouwen verloren zaterdag een spannende halve finale van Servië. De kleine finale is zondag om 18 uur gepland.

De Belgian Cats gaan op zoek naar hun tweede bronzen medaille, na die op het EK in Praag in 2017. Tegenstander zondag wordt Wit-Rusland, dat zaterdag van Frankrijk verloor met 73-61. Het wordt voor de basketvrouwen ook een kans om revanche te nemen, want twee jaar geleden verloor België in de groepsfase van Wit-Rusland op het EK in Belgrado.

Medaille?

Om die medaille in de wacht te slepen, moeten de Belgian Cats wel snel de knop omdraaien na de grote teleurstelling van zaterdag. Kim Mestdagh probeerde met een ultieme korf zaterdag nog de zege binnen te halen, maar haar buzzer beater was net buiten tijd.

Na tien jaar afwezigheid in de slotfase van een EK, wonnen de Belgian Cats in 2017 in Praag de bronzen medaille. Dat betekende hun terugkeer op de voorgrond van het Europees toneel. Die goede prestaties leverden de basketvrouwen ook een plaats op het WK in Spanje in 2018, waar ze knap vierde werden. Twee jaar geleden werden de Belgen op het EK nog vijfde. Voor Wit-Rusland wordt het eveneens de kans om een tweede bronzen medaille te pakken, na die uit 2007. De “grote finale” wordt zondag om 21.00 uur gespeeld en gaat tussen Frankrijk en Servië. Voor de Fransen wordt het de vijfde opeenvolgende finale op het EK, maar de laatste keer dat ze een finale winnend afsloten dateert wel al uit 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten