Belgian Cats pakken zege tegen Rusland: “Bewezen dat we onder druk kunnen spelen”

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Kim Mestdagh had met 19 punten een ruim aandeel in de 85-83 zege van de Belgian Cats op het EK tegen Rusland.

“Wat een wedstrijd!”, reageerde ze na de hardbevochten zege in Straatsburg. “Voor de toeschouwers was het misschien een van de mooiste om naar te kijken, maar voor ons was het een van de zwaarste. Het was tot het einde zo spannend. Dit Russisch team is zeker de sterkste ploeg van de drie voorbije EK’s en er wacht hen een mooie toekomst. We wisten dat Vadeeva moeilijk af te stoppen zou zijn. Je mag haar geen centimeter geven. Dat heeft ze bewezen sinds het begin van het EK. Maar andere speelsters scoorden ook van op afstand. We hebben geprobeerd te controleren wat we konden en we zijn blijven gaan voor de zege.”

Volgens Mestdagh hebben de Belgian Cats, na verlies tegen Bosnië in de poule en de moeilijke match tegen de Turken, “vandaag een kaap gerond”. “We hebben getoond dat we onder druk kunnen spelen. Emma was weer top, wat uiteraard een oplossing biedt, maar alle speelsters hebben hun steentje bijgedragen. We hebben echt goed gespeeld als team. Nu gaan we naar Valencia en hebben we niets te verliezen. Alles is mogelijk in dit stadium en we hebben twee kansen op een medaille.”

 © (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Philip Mestdagh, bondscoach van de Belgian Cats, was woensdagavond fier op zijn speelsters na de gewonnen kwartfinale op het EK tegen Rusland.

“We hebben tegen een groot basketballand met potentieel gespeeld. Dat hebben zij op het veld getoond”, reageerde hij na de 85-83 zege in Straatsburg. “Het doel was goed aan de match te beginnen. Dat deden we. We eindigen de eerste helft sterk met zes punten voorsprong. In de tweede periode controleerden we de wedstrijd maar de worpen van op afstand hielden de Russen in de match en zetten ons onder druk. Het einde was een echte thriller maar we trokken aan het langste eind. Ik ben fier op mijn speelsters en niet alleen op Emma Meesseman (33 ptn, 11 rbs). Kim Mestdagh en Julie Allemand stonden vandaag naast haar. En dat allemaal deed het in ons voordeel uitdraaien.”

Donderdag trekt België richting Valencia, waar zaterdag Servië wacht. “Het maakt niet uit tegen wie we spelen, of het nu Servië of Spanje zou zijn. Het doel is ons concentreren op ons spel, op onszelf en niet op de tegenstander. Ons volgende doel is duidelijk: naar de finale gaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.