Belgian Cat Nastja Claessens reikt prijzen uit op G-Basketbaltornooi in Desselgem

Cédric Pape samen met Belgian Cat Nastja Claessens, de meter van G-basket Desselgem. © Eddy Lippens
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zondag was het Leiestadion in Desselgem het decor van een dag vol basketbalplezier voor G-baskettertjes uit West- en Oost-Vlaanderen. De vijfde editie was meteen ook de eerste Memorial Jana Snauwaert.

110 enthousiaste G-Basketters kwamen zondag afgezakt naar Desselgem om er deel te nemen aan de vijfde editie. Basket@sea, Raptors Langemark, Basket Zwevezele Midwest Izegem, Kortrijk Spurs, Donza Deinze, Gentse Duivels, Falco Gent en Brugge waren de teams die er een spetterende dag van maakten. Een van de deelnemers was Cédric Pape van Raptors Langemark. “Ik miste nog geen enkele editie tot op heden”, vertelt de 32-jarige Cédric trots. “Voor ons is dit soort tornooien heel belangrijk. Dit is een soort van uitlaatklep waar kameraadschap hoog in het vaandel wordt gedragen. We zijn hier vooral voor de fun, maar het is toch ook wel een beetje belangrijk om te winnen (lacht), al is dit maar een detail. Ik scoor graag, maar geniet evenveel om dit een ander te zien doen”.

Belgian Cats

“Ik kreeg negen jaar geleden voor het eerst met G-Basket te maken via Patrick Nuytten van Rapid Langemark. Ik kreeg de gelegenheid om mee te spelen en heb daar nog nooit een moment spijt van gehad. Jaarlijks spelen we een vijftal tornooien maar ook vriendschappelijke wedstrijden zoals de eerste nu op 4 november. Basket is eigenlijk een veel leukere sport dan voetbal. Ik volg alles, en ben een grote liefhebber van het spel. Dat Nastja Claessens hier aanwezig was om de prijzen uit te reiken kan ik alleen maar toejuichen. Ik ken haar vader Frederik nog van bij Melco Ieper. Haar staat een mooie toekomst te wachten, ik hoop dat ze doorbreekt. Ik heb het wel voor West-Vlaamse talenten”, aldus Cédric die bij de groendienst van OptimaT werkt.

Belgian Cat Nastja Claessens, meter van G-Basket Desselgem, was er voor de derde keer bij. “Het is mooi te zien hoe super enthousiast hier iedereen hier is”, vertelt de 18-jarige Deerlijkse die dit jaar bij Castors Braine actief is. “De expliciete emoties die ze uiten zijn heel leuk. Het is dan ook belangrijk dat dit soort tornooien georganiseerd worden en de sport blijft groeien”. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier