Basket Izegem Two mikt opnieuw op top drie: “Van bij de start moeten we met z’n allen gefocust zijn”

Jenko Verdure. (foto RV) © Copyright Melissa Verreth
Redactie KW

Zaterdag speelt de Two van Basket Izegem thuis de derby tegen Wytewa Roeselare Two in tweede provinciale. Basket Izegem is goed aan het seizoen begonnen en ziet dat het team nog sterker staat dan vorig seizoen waarin het tweede eindigde. De ambitie is dan ook om opnieuw in de top drie te kunnen eindigen.

“We zijn goed begonnen aan het seizoen”, opent de 29-jarige guard Jenko Verdure uit Sint-Eloois-Winkel, die traiteur is bij traiteur Verdure, waar hij samen met zijn ouders en broer werkt. Hij is ondertussen aan zijn derde seizoen toe bij Basket Izegem. “Het is nog een beetje zoeken om de nieuwe spelers in te passen, maar het begint steeds beter te vlotten.”

Versterkt in breedte

“Tegen Eernegem afgelopen weekend begonnen we wat afwachtend aan de match waardoor er in het eerste quarter niet echt afscheiding kwam. In het tweede quarter konden we beter hun scorende spelers stoppen waardoor we met een voorsprong konden gaan rusten. In het begin van het derde quarter schoot Eernegem wat driepunters binnen waardoor het weer een close game werd, maar op het einde liepen we weer wat weg en konden deze voorsprong in het vierde quarter verstandig uitspelen. We nemen mee dat we vanaf minuut 1 met z’n allen gefocust moeten starten en van onze eigen sterktes moeten uitgaan.”

“Komend weekend spelen we de derby tegen Wytewa Roeselare Two. Normaal gezien gaan we vooral zone defence tegen krijgen, dus het is aan ons om daar een antwoord op te vinden. Anders ken ik de ploeg niet echt, dus weet ik niet wat te verwachten. Voor mij is dit dan ook een wedstrijd zoals een andere, derby of niet.”

“Onze ambitie dit seizoen is om in de top drie te eindigen. Vorig jaar waren we al tweede en in de breedte zijn we ondertussen versterkt, dus moet dit een realistisch doel zijn. In defence zit het meestal wel goed bij ons. In aanval moeten we soms nog wat te lang zoeken om de juiste optie te benutten, maar we hebben zeker de nodige kwaliteit.”

“Momenteel missen we Wout Vandewiele die op de 3 speelt wegens een knieblessure. Voor hoelang we hem moeten missen, weet ik niet.” (RV)

Zaterdag 22 oktober om 18 uur: Basket Izegem Two – Wytewa Roeselare Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier