Basket Izegem en Tielt vechten om titel in vierde provinciale A

Guard bij Izegem Rémi D’Haene (21) trekt vol zelfvertrouwen naar Tielt. (foto RV)
Redactie KW

In vierde provinciale A is het een nek-aan-nekrace om het kampioenschap tussen de Four van Basket Izegem en de Two van Tielt. Die twee staan zaterdag tegenover elkaar in wat wellicht de belangrijkste wedstrijd wordt om de titel.

Izegem begon doorheen het jaar beter en beter te spelen en raakte ook beter op elkaar ingespeeld volgens de coach van Tielt. “Dat klopt wel, al denk ik dat die evolutie al langer bezig is dan dit jaar alleen”, nuanceert guard Rémi D’Haene (21) uit Kachtem. “We spelen ondertussen al drie jaar samen en we vullen elkaar steeds beter aan.”

Zowel Izegem als Tielt verloren slechts twee wedstrijden dit seizoen en staan zaterdag in de voorlaatste wedstrijd tegenover elkaar. “Ik verwacht een zeer sterk Tielt, dat er net als ons op gebrand zal zijn om deze wedstrijd te winnen en een enorme optie te nemen op het kampioenschap. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat we elkaar troffen, dus ik vind het wat moeilijk om de waardeverhoudingen in te schatten. Wel zien we dat ze tegen andere concurrenten gelijkaardige resultaten halen als wij”, vertelt Rémi.

opties hogerop

“Aangezien Tielt de eerste confrontatie won, zijn zij misschien licht favoriet. Maar ik ga er ook vanuit dat wij klaar zullen zijn. We hebben als team heel veel zin om de uitdaging aan te gaan, het is het ideale moment om te tonen wat we waard zijn. We vertrekken vol zelfvertrouwen naar Tielt. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat de ploeg die deze match wint, ook het kampioenschap zal winnen. Naast deze match spelen we beiden enkel nog tegen Kortemark. Dat zou voor geen van beide ploegen een groot probleem mogen zijn”, klinkt het.

“Ik denk dat we met onze huidige ploeg zeker ook mee kunnen draaien in de middenmoot van derde provinciale. Het zou sowieso een leuke uitdaging zijn om ons als jonge ploeg iedere week te meten met sterke ploegen”, besluit Rémi. (RV)

Zaterdag 30 maart om 18 uur: Midwest All-in Garden Tielt Two – Basket Izegem Four.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier