Aaron Van Vooren denkt nu nog even niet aan toekomst bij Falco Gent: “Die finale is ons doel. We gaan ervoor”

Aaron Van Vooren nam vorig weekend afscheid van het thuispubliek.
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De heren van ION Basket Waregem eindigden in de play-downs als eerste en maken dit weekend in een onderling duel met Gembo Borgerhout uit wie zich mag opmaken voor de play-offs. En dan volgt nog de bekerfinale tegen Spurs. Aaron Van Vooren mag dan al straks de club verlaten voor Falco Gent, hij gaat zich tweemaal smijten.

Vorige week nam ION Waregem nog vlot de maat van Limburg United, het enige team dat de ploeg van Aaron Van Vooren een nederlaag aansmeerde in de tweede ronde.

“We beginnen beter en beter te draaien, en haalden een zeven op acht. Al moet gezegd dat we nu tegen de mindere goden aantraden”, vertelt het 28-jarig clubicoon. “Door onze eerste plaats kruisen we voor de play-in zondag de degens met Gembo Borgerhout. Het is een heel fysieke ploeg, hopelijk zijn we daartegen genoeg gewapend. Als iedereen zich voor de volle honderd procent geeft, dan is de kans groot dat we ons plaatsen. Ondanks alles wat er beslist en gebeurd is, maken we als ploeg een vuist. Iedereen is nog heel gretig, wil nog alles geven en sommigen het tegendeel bewijzen.”

Als ploeg maken we een vuist. Iedereen is heel gretig

“Ikzelf speel momenteel met heel veel vertrouwen. Dat krijg ik van mijn ploegmakkers en de staf. Het is leuk om nog een rol te spelen. Qua scorend vermogen is dit mijn beste seizoen.”

Aaron, die in De Pinte woont, ruilt na het seizoen Waregem voor Falco Gent, de ploeg waar voor hem alles begon.

“Acht jaar geleden zette ik de stap naar Waregem onder leiding van Olivier Foucart. We pakten meteen de titel. Ook de jaren daarna streden we mee voor de prijzen. Ik kan alleen maar positief zijn over deze heel warme club. Hier zijn vriendschappen gesmeed, op en naast het veld. Het is leuk om hiervan deel uit te maken. Niemand kwam graag spelen tegen ons. Maar het was tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Er is heel veel verandering op komst: mijn vriendin is zwanger, ik word op 2 augustus vader. En Falco Gent is voor mij thuiskomen. Ze stijgen naar TDM1, een stap in het onbekende, met Jeffrey Brown en Gunnar De Lepeleire als coaches. Mijn rol zal daar dezelfde zijn als nu. Daar wil ik ook een dragende speler kunnen zijn.”

Fiftyfifty

Maar eerst is er dus nog die bekerfinale tegen Kortrijk Spurs. “Daar leven we echt naar toe. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. We zullen er zeker hard voor vechten. Dit is voor ons een doel. Onze thuiswedstrijd tegen hen verloren we met amper vier punten. Het blijft natuurlijk een goeie ploeg, maar ook een ploeg die al verloor. De kansen zijn fiftyfifty.”

Zondag 9 april om 17 uur: Gembo Borgerhout – ION Basket Waregem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier