“Rome is een van mijn doelen en ik droom van medaille”: Roeselarenaar Alexander Doom rekent op EK-succes

Alexander Doom kwam woensdag in zijn hotel in Rome. © BELGA

Alexander Doom uit Roeselare kan op het EK atletiek in Rome nog meer glans geven aan een nu al geslaagd jaar, waarin hij zichzelf tot wereldkampioen kroonde op de 400 meter indoor, een gouden medaille wegkaapte met de Belgian Tornados en met een chrono van 44.44 de op een na beste Europese tijd liep. In de Italiaanse hoofdstad hoopt de 27-jarige sprinter zijn palmares verder aan te dikken. Op de Olympische Spelen zou hij liever een medaille halen met de estafetteploeg dan een individuele finale te lopen.

Door het forfait van de Britse Europees kampioen Hudson-Smith begint de Roeselarenaar bovendien als topfavoriet aan het toernooi. “Bij de Tornados behoren we vaak tot de favorieten, dus het is geen volledig nieuw gevoel. Al is dit nog anders, maar daarom niet onaangenaam.”

“Het zou een droom zijn om hier een medaille te behalen, want dit EK was aan het begin van het jaar toch een van grote doelstellingen voor mij. Als ik onderweg ook het Belgische record kan pakken, zal ik heel tevreden zijn. Maar ik wil vooral hoog in de ranking eindigen.”

Voltijds topsportatleet

Volgens Doom kwamen de goede prestaties uit het afgelopen jaar niet zomaar uit de lucht gevallen. “Het is een samenkomst van verschillende factoren en omstandigheden, waarbij allerlei puzzelstukjes goed op hun plaats vielen.”

“Zo sta ik in mijn derde jaar als voltijds topsportatleet mentaal veel sterker en voel ik me fysiek ook prima. Ik kan voluit gaan op training en blijf momenteel gespaard van blessures.”

Doom kan zijn goede vorm vrijdag al etaleren. Hij neemt dan deel aan de finale van de gemengde 4×400 meter. “Die finale is het eerste doel. Het zal niet makkelijk worden, want met Nederland, Ierland en Italië is er stevige concurrentie. Ik ben benieuw wat het zal geven”, aldus Doom. Zondag begint hij in de halve finales aan de individuele 400 meter.

Olympische Spelen

Alexander Doom heeft zich donderdag, daags voor de start van het EK atletiek in Rome, ook uitgelaten over zijn ambities op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Daarbij liet de 27-jarige West-Vlaming weten het liefst van al succes te behalen met de estafetteploeg.

“Ik wil liever een olympische medaille behalen met een aflossingsploeg dan te proberen me te plaatsen voor de finale op de individuele 400 meter. Ik weet dat ik tijden heb gelopen waarmee het mogelijk is om die finale te bereiken, maar het is niet mijn hoofddoel. Mocht ik beide finales kunnen lopen, zou dat natuurlijk een geweldige bonus zijn”, zei hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier