Kon. Kortrijk Sport Atletiek Spurs trekt zomerseizoen op gang met PK op de piste

Organisator Pol Parmentier (links) met onder anderen wereldkampioen Alexander Doom. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op zondag 21 april organiseert Kon. Kortrijk Sport Atletiek Spurs (KKS) het provinciaal kampioenschap atletiek ‘alle categorieën’ op de piste in Sportcentrum Wembley, Moorseelsestraat 144 in Kortrijk.

Met het PK wordt het zomerseizoen definitief op gang getrokken. Atleten aangesloten bij een West-Vlaamse club strijden voor goud. De teller stond donderdagmorgen op 225 ingeschreven atleten, onder wie 23 van Kortrijk Spurs en 32 van Atletiek Zuid West (AZW).

In het polsstokspringen bij de dames wordt het uitkijken naar Hanne Vandenbroucke die het voor eigen publiek opneemt tegen onder anderen Noor Declercq en Anouk Walcarius.

Arne Vanfleteren is een van de favorieten op de 400 meter. Dylan Monserez is er niet bij op de baanronde. De atleet van KKS sukkelt met een achillespeesblessure. Master Hans Omey doet een gooi naar de titel op de 1.500 meter.

Het eerste startschot weerklinkt om 13 uur. Het laatste loopnummer, de 5.000 meter voor heren, is omstreeks 17.45 uur.

Guldensporenmeeting

Voor KKS is dit kampioenschap een goeie generale repetitie voor het Kampioenschap van Vlaanderen AC op 18 mei. Het klapstuk volgt op 13 juli met de 27th Moore Guldensporenmeeting. Dan verzamelt de wereldtop in Sportcentrum Wembley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier