Kenneth Brouckmeersch en Ludo De Poortere lopen elk 600 km op zes dagen

Ludo Depoortere (m) en Kenneth Brouckmeersch kregen bij aankomst de nodige felicitaties. (gf)
Redactie KW

Beide West-Vlamingen deden dat tijdens de 6 Days Race Belgium. Het was voor de eerste keer dat dit in ons land werd georganiseerd. De deelnemers startten op zondag 24 maart om 16 uur op de 400 meter piste van Molenkouter in Merelbeke met de bedoeling zes dagen later op zaterdag 30 maart om 16 uur te finishen.

Matthieu Bonne uit Bredene ging de uitdaging aan om het 20 jaar oude wereldrecord te verbreken. In zes dagen wilde hij 1.038 kilometer afleggen, 1,2 kilometer meer dan het huidige wereldrecord, op naam van de ondertussen 68-jarige Griek Yiannis Kouros. Hij kreeg hierbij van in begin het gezelschap van drie andere atleten. Bonne stapte eerder om medische redenen uit de race na 1.983 rondjes, goed voor 793 kilometer.

Ludo De Poortere, een zestiger uit Geluwe, en Kenneth Brouckmeersch, een veertiger uit Oostende, wilden naast Bonne vooral zes dagen blijven lopen. Ludo liep heel de dag, als hij moe was, ging hij slapen en als hij wakker was, begon hij opnieuw. Bij Kenneth zat het schema iets strakker. Beiden haalden uiteindelijk de finish en verbreken hun eigen record. Kenneth deed in zes dagen 614 kilometer, Ludo liep 602 kilometer. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier