Heraangelegde stedelijke atletiekbaan Torhout gaat weer open

Ook op zaterdag werd er hard gewerkt om de baan her aan te leggen. (foto JS)
Redactie KW

De aannemer heeft nog een pittig sprintje moeten trekken, maar hij zal de eindmeet halen. Op zaterdag 25 mei kan op het sportstadion Benny Vansteelant de gerenoveerde atletiekbaan in kunststof officieel heropend worden. Dat gaat gepaard met een stadsreceptie en een aantal activiteiten die de stedelijke sportdienst organiseert samen met de sportraad en de atletiekclubs Houtland, Road Runners en Torrac.

Uurloop en Olympiade

Het programma start om 10 uur op de gloednieuwe atletiekbaan met enerzijds de TorHoutRun en anderzijds de Jeugdolympiade. Het laatstgenoemde initiatief richt zich tot kinderen vanaf 7 jaar en wordt in handen genomen door Houtland Atletiekclub. Het gaat om een kennismaking met de verschillende disciplines van de atletiek. De jongens en meisjes zullen aan testjes kunnen deelnemen en krijgen op het einde een leuke attentie aangeboden.

De TorHoutRun, genoemd naar de drie atletiekverenigingen, is een duurloop van naar keuze een halfuur of een uur. De sporters proberen zoveel mogelijk toertjes op de atletiekbaan te lopen. Iedereen kan dat met zijn eigen tempo doen. Deelnemen is gratis en ook hier is voor allen een gadget voorzien.

Om 11.15 uur heeft de plechtige opening van de nieuwe baan plaats, gevolgd door de receptie.

ook nieuwe riolen

De gedetailleerde eindafrekening volgt nog, maar grosso modo zal de heraanleg van de atletiekbaan ongeveer 750.000 euro kosten. Daarvan betaalt Sport Vlaanderen 60% of 450.000 euro in het kader van de campagne Sportspurt van minister Ben Weyts. Die wil een serieuze inhaalbeweging realiseren op het vlak van sportinfrastructuur en dit in samenwerking met de gemeentebesturen.

Bij het opbreken van de oude baan bleken de onderliggende rioolbuizen versleten te zijn, waardoor het water niet meer vlot kon weglopen. Uit voorzorg werden de kapotte riolen vervangen, opdat er zich de komende jaren geen problemen zouden kunnen voordoen. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier