Geen nieuwe finale voor Alexander Doom op WK atletiek: Belgian Tornados raken op 4×400 meter niet door reeksen

Alexander Doom. © BELGA

De Belgische aflossingsploeg bij de mannen heeft zich zaterdag op het WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest niet kunnen plaatsen voor de finale op de 4×400 meter. Julien Watrin, Dylan Borlée, Robin Vanderbemden en Alexander Doom klokten in de tweede van twee reeksen 3:00.33 en konden de Belgian Tornados zo geen ticket voor de medaillestrijd bezorgen.

De top drie van elk van beide reeksen plaatste zich voor de finale, samen met de twee beste verliezende tijden over de reeksen heen. De Tornados eindigden in hun reeks als vijfde en moesten dus hopen op het vangnet van de verliezende tijden. Maar die hoop bleek tevergeefs. De Belgen moesten nog Botswana (uit reeks 1) en Nederland (uit reeks 2) voor zich dulden en grepen zo met de derde verliezende tijd net naast een finaleplaats. De finale staat zondagavond (om 21u37) op het programma.

De Tornados mikten op hun 32e internationale finale sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking. De bronzenmedaillewinnaars vanop de laatste twee WK’s (2019 en 2022) moesten het in Boedapest doen zonder hun aanvoerder Kevin Borlée. Hij diende met een blessure forfait te geven voor zijn achtste opeenvolgende WK.

De finalisten verzekerden zich van een ticket voor de World Relays in Nassau op 4 en 5 mei 2024. Veertien teams verdienen daar hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Het Belgische record van de Tornados staat op 2:57.88. Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kévin Borlée klokten die toptijd op de Olympische Spelen van Tokio in 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier