Alexander Doom pakt met Belgian Tornados brons in finale 4×400 meter op World Relays

Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden, Dylan Borlee en Alexander Doom. © Belga

De Belgische aflossingsploeg op de 4×400 meter bij de mannen is zondag (lokale tijd) op de derde plaats geëindigd in hun finale op de World Relays op de Bahama’s. De Belgian Tornados, met de Roeselaarse sprintbom Alexander Doom, waren dankzij hun finaleplaats al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Alexander Doom en Jonathan Sacoor zetten in de finale 3:01.16 op de tabellen. De zege ging naar Botswana, met een winnende chrono van 2:59.11. Zuid-Afrika werd tweede. Voor de Tornados is het al de negentiende medaille op een groot internationaal toernooi.

Beste tijd in reeks

Eerder dit jaar was het team op het WK indoor in Glasgow nog goed voor goud. Toen bestond het winnende kwartet uit Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Christian Iguacel en Alexander Doom. De Belgian Tornados plaatsten zich zaterdag met de beste tijd in hun reeks (3:00.09), en de derde tijd over al de vier reeksen heen, voor de finale. Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Alexander Doom kwamen in de voorronde in actie. De top twee van iedere reeks plaatste zich voor de finale en verzekerde zich daarbij meteen van deelname aan de Spelen in Parijs. De rest van de landen moest naar de herkansingen, waarin ook nog eens zes olympische tickets te verdelen waren.

(lees verder onder de foto)

Jonathan Sacoor en Alexander Doom in actie tijdens de finale.
Jonathan Sacoor en Alexander Doom in actie tijdens de finale. © Belga

Het Belgische record staat sinds de Olympische Spelen van 2021 in Tokio op 2:57.88. Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kévin Borlée zetten toen die toptijd neer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier