Zeven West-Vlaamse atleten in selectie voor Europabeker

Roeselarenaar Alexander Doom is geselecteerd voor de Europabeker.©Foto FD FD
Roeselarenaar Alexander Doom is geselecteerd voor de Europabeker.©Foto FD FD
Redactie KW

De Belgische atletiekfederatie heeft de nationale selectie bekendgemaakt voor de Europabeker die komend weekend in het Roemeense Cluj Napoca wordt afgewerkt. Bij die selectie zitten maar liefst zeven West-Vlaamse atleten.

Alexander Doom (AVR) mag als snelste kwartmijler van het land aantreden op de individuele 400m en maakt ook deel uit van het 4x400m estafetteteam. Voor de Roeselarenaar een uitgelezen kans om zijn persoonlijk record van 45.96, gelopen op de IFAM-meeting, nog wat aan te scherpen.

Aurèle Vandeputte (HAC) neemt, in afwezigheid van Eliott Crestan, de 800m voor zijn rekening. Een verdiende selectie voor de Oostkampenaar, want met een besttijd van 1.46.39 kan hij op dit niveau zeker zijn mannetje staan. Op de 110mH staat Michael Obasuyi (OEH) op eenzame hoogte in België en hij is dan ook al enkele jaren een certitude in deze selectie. De Oostendenaar verbeterde afgelopen weekend in Genève zijn beste jaarprestatie nog tot 13.70 en hoopt ook in Roemenië zijn stijgende vormcurve te verzilveren. Discuswerper Philip Milanov (VAC) krijgt opnieuw een kans om zijn positie op de World Ranking te verbeteren en hoopt stilaan in de buurt van de 65m te komen.

Bij de vrouwen is Lindsey De Grande de enige West-Vlaamse die individueel in actie komt. De Sijseelse vervangt nationaal recordhoudster Elise Vanderelst op de 1500m en mag zich zo opnieuw in een internationaal veld te tonen.

Rani Vincke (HAC) en Yoran Deschepper (MACW) zijn beiden geselecteerd voor het 4x100m estafetteteam. Voor Deschepper is het meteen ook de eerste internationale selectie.

België treedt aan in de First League, de op één na hoogste afdeling van de Europabeker. De tegenstanders zijn Wit-Rusland, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Zweden, Zwitserland en Turkije. De winnaar promoveert naar de Super League en de laatste vier landen degraderen naar de Second League. Voor België lijkt het vooral zaak om de degradatie te ontlopen. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier