Zege voor Nel Van Damme en Kevin Brysbaert in Hermesloop

Het podium Dames 9,5 km. Vader Michel en dochter Kamieje Wynsberghe mochten mee met winnares Nel Wynsberghe-Van Damme op het podium. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Hermes Atletiek Oostende organiseerde vrijdagavond het tweede event van Oostende Loopt!: de Hermesloop. Een 200-tal deelnemers boden zich aan voor de twee jeugdlopen, de jogging over 5 km en de wedstrijd over 9,5 km. De zege op de lange afstand was voor Hermes-atlete Nel Van Damme (Oostende) en Kevin Brysbaert (Westvleteren).

Het loopevent startte met twee jeugdlopen. In de categorie -10, ging de zege bij de meisjes naar Femke Geenens, voor Margot Haemhouts en Jitske Geenens. Bij de jongens zegevierde Leon Lust, voor Romeo Correa en Warre Dildick.

In de categorie +10jaar, liep Victoria Bevernagie ook sneller dan alle jongens. Ze won voor Marie-Lou Warnier en Leonore Allaert. Samuel Van Assche was de snelste jongen, voor Martijn Degraeve en Tuur Theunynck.

Rode kaart

De deelnemers aan de 5 km jogging en de 9,5 km werden samen de weg op gestuurd voor een verkeersvrij parcours in de Schorre en door Stene-Dorp. Op de 5 km jogging werd favoriet Jasper Vitse uit Bredene, vorige week nog eindwinnaar van het SOK-Loopcriterium 2021, nipt op de meet geklopt door de nieuwe Hermes-atleet, Wouter Depotter uit Snaaskerke. Derde werd Kasper Theunynck uit Schore.

Wouter Depotter speelde vroeger voetbal bij SK Eernegem en kreeg vorig jaar nog een rode kaart van ref Jasper Vitse. Hij deed een extra inspanning om Jasper voorbij te steken aan de eindstreep. Nu traint hij onder leiding van Hermes-trainer Michel Wynsberghe en die gelooft 100% in zijn nieuwe aanwinst.

Bij de dames ging de zege naar oud-zwemkampioene Eline Brissinck (Oostende), voor Kamieje Wynsberghe (amper 11 jaar, uit Oostende) en Daphne Geselle (Oostende).

Op de lange afstand pakte Kevin Brysbaert de zege. De 21-jarige atleet uit Westvleteren is al enkele jaren een vaste deelnemer bij alle loopcriteria in de regio. Hij won voor Stein Vynck uit Brugge en Thomas Dekeyzer (Koekelare). Snelste veteraan (+40) was Alain Geerts uit het Oost-Vlaamse Impe. Robert Cooreman uit Zele was de snelste +60-er, voor Jean-Paul Praet nog steeds de recordhouder van de 100 km van Torhout!

Bij de dames maakte Nel Van Damme, mevrouw Michel Wynsberghe, het familiaal Hermes-succes compleet. Ze won met driekwart minuut voorsprong op Tamara Vereecke (de eindwinnares van SOK-criterium 2021). De derde plaats was voor Cindy Vanlerberghe uit Blankenberge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier