Zeebrugge decor voor finale BK Offshore

Voor het zesde jaar op rij werd deze zomer het Belgisch Kampioenschap Offshore voor powerboats en aquabikes gehouden. De manches van het BK werden verspreid over drie weekends in Zeebrugge. De grote finale vond op 19 en 20 september plaats.

Koenraad Van Nieuwenhove (derde van links) en medewerkers van het BK Offshore in Zeebrugge. © foto LM

Koenraad Van Nieuwenhove nam al voor de zesde keer de organisatie op zich. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. “We zijn volop bezig met de wedstrijden voor volgend jaar en de datums liggen al vast.” Zeebrugge was dit jaar uitzonderlijk drie keer de place to be voor het BK.”

“Het raceweekend in april moesten we door corona annuleren. We gingen deze zomer ook wedstrijden organiseren in Blankenberge en Oostende, maar we kregen geen goedkeuring. Hier aan de haven van Zeebrugge zitten we wat afgelegen en niet in het centrum van de stad. Zo kunnen we de coronaregels gemakkelijker handhaven.”

De aquabikes (jetski's) in actie.
De aquabikes (jetski’s) in actie.© foto Peter Moorkens

Elk jaar nemen er ook internationale racers en teams deel aan het BK. “Ondanks corona hebben we toch een mooie affiche. Zuid-Frankrijk is momenteel een rode zone, daardoor kon er bijvoorbeeld een racer niet komen. Maar we hebben wel enkele teams uit Noord-Frankrijk en Duitsland. De mensen weten dat het BK natuurlijk in open lucht is, waardoor er minder risico is op coronabesmettingen.”

De powerboats in actie.
De powerboats in actie.© Peter Moorkens

Het is nog wachten op de eindresultaten van alle manches samen om de Belgische Kampioenen in de verschillende categorieën te kennen. Bert Claerhout uit Harelbeke maakte in de AM 300 klasse van de aquabikes alvast een grote kans op een podiumplaats. De prijsuitreiking vindt begin volgend jaar in Gent plaats.

Meer info: www.bkoffshore.be en de Facebookpagina BKOffshore.

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.