Watersportclub KYC opnieuw open, alle medewerkers coronavrij na twee testen

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vrijdag 14 augustus testte een keukenmedewerker van de KYC (Koksijde Yachting Club) positief op covid-19. De burgemeester besliste toen meteen om de strandbar en de zeilclub preventief te sluiten. Na nieuwe testen mag de watersportclub weer openen.

Een dag na de positieve test werden álle medewerkers van de KYC (horeca en zeilschool) getest, een 40-tal personen. Lokaal Bestuur Koksijde zette hiervoor in allerijl een testcentrum op, in de Kerkepannezaal in Sint-Idesbald.

Resultaat: geen enkele andere medewerker van KYC testte positief. Zondag werd een tweede testing georganiseerd voor al deze medewerkers. Ook na de tweede covid-19-test werd iedereen negatief bevonden. De KYC opent vandaag opnieuw de deuren. Alles verloopt er zoals normaal, ook het voorziene kamp van deze week kan gewoon doorgaan.

Burgemeester Marc Vanden Bussche reageert tevreden: “Dat is goed nieuws! We zijn blij dat het strikt opvolgen van de maatregelen duidelijk effect heeft gehad. De KYC kan opnieuw openen en de jongeren kunnen genieten van hun kamp tijdens de laatste vakantieweek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier