Voorlopig geen tweede Brugse roeier naar Tokio

Pierre De Loof trekt volgende maand met Ruben Claeys naar het EK.© (Foto ACR)
Pierre De Loof trekt volgende maand met Ruben Claeys naar het EK.© (Foto ACR)
Redactie KW

Na de Belgische trials in Hazewinkel heeft een selectiecommissie voor Ward Lemmelijn gekozen om ons land te vertegenwoordigen op de komende Olympische kwalificatieregatta van 5 tot 7 april in het Italiaanse Varese.

Ward Lemmelijn, de wereldkampioen indoorroeien, kwam zaterdag in skiff het sterkst uit de time trials en mag in Lombardije voor één van de drie tickets voor de Spelen in Tokio strijden. Bruggeling Pierre De Loof was ook in de running voor deelname aan die kwalificatieregatta, maar werd niet geselecteerd. Hij zal in dubbeltwee met Gentenaar Ruben Claeys wel deelnemen aan het EK (9-11 april), eveneens in Varese. Ook de andere Bruggeling, Niels Van Zandweghe (BTR), zal er in een lichte dubbeltwee roeien met zijn Gentse kompaan Tim Brys. Vorig jaar waren beiden goed voor brons op het EK. Dit wordt voor hen het eerste belangrijke tornooi in het vooruitzicht van hun Olympische Spelen. Het duo De Loof-Claeys moet in dubbeltwee proberen beter te doen dan hun achtste plaats op het EK vorig jaar.

In Luzern volgt nadien, halfweg mei, nog een laatste mondiale kwalificatie voor Tokio waar ook Europeanen mogen meedoen.

Bij de U23 krijgen we op het WK een deelname van Tibo Vyvey (KR Brugge) en Marlon Colpaert (KRNS Oostende) als Europees lichtgewichtkampioenen. Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub), vicewereldkampioen in 2019 bij de juniores, zal in skiff aan datzelfde WK (7-11 juli in Racice, Tsjechië) meedoen. Na Varése zullen de resultaten van alle teams geëvalueerd worden en dan zien in welke internationale tornooien of World Cupregatta’s deze drie beloften voor de start van hun WK U23 nog kunnen worden uitgespeeld. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.