Vier padelvelden voor tennisclub Orscamp, dankzij renteloze lening van gemeente

foto Gst
foto Gst
Redactie KW

Met de goedkeuring van een renteloze lening tijdens de gemeenteraad van 18 maart kan tennisclub Orscamp starten met de uitwerking van vier padelterreinen. Deze zullen aangelegd worden op de twee tennisvelden aan de kant van het Bloemenhuisje. TC Orscamp wenst in te spelen op de steeds populairder wordende padelsport en wenst twee oudere tennisterreinen om te vormen tot vier padelvelden.

De tennisvereniging kan dit echter gezien de eerder gedane investeringen in de tennishal en de moeilijke periode door corona, momenteel niet zelf financieren. De gemeente is dan ook bereid om een renteloze lening van 200.000 euro toe te staan aan TC Orscamp. De lening moet op tien jaar terugbetaald worden. Op die manier realiseert de gemeente een interessant nieuw sportaanbod dat door TC Orscamp wordt opgenomen.

“In de laatste twee weken zijn we in een stroomversnelling geraakt na een positieve samenwerking met het gemeentebestuur. We hebben met de club al het nodige voorbereidend werk geleverd om met de werken te starten, het was enkel wachten op een go van de gemeente. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we in juni spelen op onze gloednieuwe velden. De komende weken gaan we de formules uitwerken om padel te spelen op onze club, en ook onze sponsorformules bijwerken. Meer info volgt”, vertelt bestuurslid Willy Buffel. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.