Vichtenaar Joost Dewaele provinciaal veldloopkampioen bij de masters +45

Redactie KW

Op het provinciaal kampioenschap veldlopen in Diksmuide ging de zege bij de masters +45 naar Joost Dewaele. De Vichtenaar ging zijn trainingsmakker Christophe Colpaert vooraf.

“Vooraf wist ik dat ik misschien wel eens een van de kanshebbers zou kunnen zijn”, vertelt de 45-jarige atleet van KKS. “Als je het dan kunt afmaken, is dat plezant natuurlijk. Mijn maatje Christophe Colpaert groeit zo stilaan naar zijn beste vorm toe en mocht dus ook tot het kransje favorieten genoemd worden. Net voor de jaarwisseling kwam hij al heel dichtbij tijdens de veldloop in Ertvelde.”

“Op papier leek de omloop niet echt mijn ding met het vele bochtenwerk en de heuvels”, vervolgt Dewaele. “In de praktijk waren er veel lopende stukken terug te vinden. Van in de beginfase hielden Christophe en ik elkaar al gezelschap. We hadden een niet al te beste start genomen, vooral ik had moeite om te volgen. Maar nog voor halfkoers kon ik de aansluiting maken en efkes recupereren. Vervolgens nam ik het tempo in handen en kon een vijftal seconden voorsprong bijeensprokkelen. Het gevoel zat goed en ik slaagde erin om mijn bonus nog te verdubbelen.”

Vlaams en Belgisch kampioenschap

Het PK was eigenlijk niet een van de doelen van Joost Dewaele. “Ik wilde vooral begin november goed zijn. De veldlopen van Waregem (1ste), Deinze (3de) en Aalter (2de) waren dan ook met stip aangeduid in mijn agenda. En in februari wil ik mijn tweede piek bereiken op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Het PK kwam dus iets te vroeg, maar toch wilde ik geen mal figuur slaan. En dat bleek voldoende.”

“Mijn seizoen kan ik nu al geslaagd noemen. Maar uiteraard wil ik ook op de komende kampioenschappen goed voor de dag komen. Ik ben wel realistisch. Het zal moeilijk worden om met een medaille huiswaarts te keren”, besluit Joost Dewaele.

Hans Omey werd derde op de korte cross bij de heren, de Harelbeekse Audrey Goesaert werd provinciaal kampioene in de korte cross bij de vrouwen. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.