Vernieuwd en verjongd Apolloon heeft er zin in

Apolloon Kortrijk wil dit seizoen weer de play-offs halen. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Handbalclub Apolloon Kortrijk Spurs is op 1 augustus begonnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De ploeg van voorzitter Karl Laverge ziet er dit jaar heel anders uit, maar hij heeft er veel vertrouwen in: “Met ons nieuwe coaches-duo en enkele talentvolle jongeren uit eigen rangen blijven we mikken op de play-offs.”

Vorige week oefenden de paars-witten van Apolloon tegen Filou HBC Izegem, dat naar de BENE-League promoveerde. Het verjongde team verloor, maar kan terugblikken op een verdienstelijke partij.

“Ik zag een supergemotiveerde ploeg, die pas in de laatste tien minuten voor het eerst op achterstand kwam en finaal met 34-32 verloor”, zegt Laverge. “Het was aangenaam om te zien, wetende dat we vier spelers kwijt zijn: Jan Steenhoudt en Tore Devos zijn naar Izegem getrokken, en Jakob Dhaene en Vladimir Olexiouk zijn gestopt. Ondanks dat grote verlies zag ik geen ploeg die de kopjes liet hangen, maar een team dat er heel veel zin in heeft, met snel en gedreven spel.”

“Onze coaches Luc Vercauteren en Pieter Van Nieuwenhove (T2) zijn vervangen door de Fransman Tijani Kachroum en Koen Nel (T2). Ik zie dit als een nieuwe start. Met Tijani waait er een nieuwe wind, met een andere aanpak. In combinatie met Koen is dat een schot in de roos voor deze jonge bende. Ze zullen er keihard voor gaan.”

Start schooljaar

“Momenteel trainen we nog vijf keer per week, maar zodra het schooljaar opnieuw is begonnen zal dat heel wat minder zijn. De realiteit moet dus nog beginnen”, beseft de voorzitter. “Er zijn wel enkele heel talentvolle jonge gasten uit eigen rangen bij gekomen. Die worden nu volop geïntegreerd – iets wat misschien al eerder moest gebeurd zijn. Onze ambitie voor dit nieuwe seizoen is sowieso zo hoog mogelijk eindigen: de play-offs blijven ons doel.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier