Tweede zege voor paralympiër Florian Van Acker

Winnaar Florian Van Acker, samen met tafeltennis legende Jean-Paul Vansteenkiste, trainer Greg Planckaert (rechts) en de secretaris van TTC Drive Oostende, Rainier Verhoest (links). © FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De tweede manche van het jaarlijks Zomercriterium van TTC Drive Oostende vond zaterdag plaats in de tafeltennishal van de Mister V-Arena in Oostende, met 85 deelnemers uit Vlaanderen en Wallonië. De eerste ronde werd gespeeld in poules van zes, in twee zalen op zestien tafels. De winnaar van elke poule ging door naar de A-finale. De tweede van de poules speelde de B-finales.

Net als in de eerste manche stak paralympiër en wereldkampioen Florian Van Acker er met kop en schouders bovenuit. De Paralympiër verloor amper een set over het hele tornooi. Hij krijgt fysische en psychische training van specialist Greg Planckaert en speelt sterker dan ooit.

De Gullegemnaar won voor Matthias Janssens (B2 – TTC Zandvoorde), Lieven Deschamps (B4 – Gullegem) en Tom Vanderhaeghen (B4 – Rooigem Gent). De B-finale werd gewonnen door Karel Descheemaeker (C4 – Paletje Roeselare), Jeffrey Vandromme (C2 – Houthulst), Kimberley Vanhecke (eerste dame – D1 Rooigem Gent) en Michel Mentens (B6 – Lipalet Hasselt).

De derde manche van het Zomercriterium Oostende Beweegt 2021 vindt plaats op zaterdag 17 juli.