Tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga

Manon Depuydt (archiefbeeld)© BELGA
Manon Depuydt (archiefbeeld)© BELGA
Redactie KW

Deze namiddag werd in Lier de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. De regen en wind verhinderden absolute topprestaties, maar toch kwamen de West-Vlaamse atleten meer dan behoorlijk voor de dag.

Manon Depuydt (De Haan) en Rani Vincke (Gistel) mochten beiden aantreden op de 100m en de 200m en moesten daarbij vooral opboksen tegen een felle tegenwind. Op de 100m klokten ze respectievelijk af na 12.19 en 12.22. Daarmee komen beide sprintsters niet in de buurt van hun persoonlijk record, maar bij een tegenwind van 3.1 meter zijn dit toch geen slechte chrono’s. Terwijl Vincke de 200 m aan zich liet voorbijgaan, won Depuydt die wedstrijd, bij 2.8 meter tegenwind in 24.47. “Dit zijn uiteraard geen topchrono’s”, aldus Depuydt. “Maar het was vooral de bedoeling om wedstrijdritme op te doen. Jammer dat de weersomstandigheden tegenvielen, want op die manier komen de tijden niet overeen met wat ik momenteel echt waard ben. Op zich was ik echter wel tevreden met mijn wedstrijden, want ik merkte dat ik de technische dingen, waar ik de afgelopen maanden op gewerkt heb, wel heb kunnen toepassen.”

Op de 100m bij de mannen kwam Diksmuidenaar Yoran Deschepper in actie. Ook hij worstelde met de felle tegenwind en kwam uiteindelijk tot een tijd van 11.05. Daarmee bleef hij amper 9 honderdsten boven zijn persoonlijk record, waardoor een ferme duik onder de 11 seconden er de komende weken zeker inzit voor de atleet van MACW.

Helena Ponette strandt op zucht van PR

Op de 400m bij de vrouwen ging Helena Ponette met de zege lopen. De atlete van Hermes Club Oostende bleef met 55.20 slechts 8 honderdsten boven haar persoonlijk record. “Tijdens mijn wedstrijd was de wind eventjes wat minder fel, maar toch waren de omstandigheden niet ideaal. Doordat een atlete had afgezegd, bleef de baan voor mij leeg, waardoor ik ook een mikpunt miste. Ik ben dan ook veel te traag gestart. Uiteindelijk kon ik op het einde nog heel wat goedmaken en finishte ik in 55.20. Het was de eerste wedstrijd sinds september en dat is altijd een beetje zoeken. Toch ben ik tevreden met mijn prestatie. Volgende week loop ik nog een 400m in Oordegem en ik hoop daar onder de 54 seconden te lopen”, zegt ze. In diezelfde wedstrijd finishte de Waregemse juniore Emma D’Haene als derde in 59.79. Bij de mannen klokte Zonnebekenaar Simon Versavel als tweede af na 49.48 en kwam daarmee ook in de buurt van zijn persoonlijk record (49.32).

Yorunn Ligneel hoopt op EK junioren

Bij de kampnummers zorgde juniore Yorunn Ligneel voor de beste prestatie. De hoogspringster uit Houthulst liet in Lier een sprong van 1m70 noteren. “Mijn persoonlijk record bedraagt 1m74, maar voor mijn eerste wedstrijd ben ik zeer tevreden met die 1m70. Ook al waren de omstandigheden niet ideaal, toch ben ik heel blij dat ik vandaag aan deze wedstrijd heb mogen deelnemen. Vooral ook omdat ik tijdens het indoorseizoen geen enkele keer startrecht kreeg op een wedstrijd. Hopelijk volgen er nu nog wat meer wedstrijden en kan ik hopelijk in de buurt komen van de 1m81, wat de limiet is voor het EK junioren”, zegt ze.

In het kogelstoten werd de Torhoutse Maité Beernaert tweede met een prestatie van 12m15.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.